Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koller, Ujfaluši a spol. na jedné straně, Sigma 2012 na druhé. Zlámal se rozloučí s kariérou

Profesionální brankářské rukavice pověsil na hřebík už v září a v posledních měsících střílí góly jako útočník v nižších soutěžích, oficiální rozlučku si ale bývalý gólman Zdeněk Zlámal odbude až nyní. V pátek od 18:30 bude na hřišti HFK Olomouc hlavní postavou exhibičního duelu, v němž se utká Bobby tým s hráči Sigmy, kteří v roce 2012 získali český pohár.

Zdeněk Zlámal
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V současnosti už se prohání v poli. Nejprve působil ve středočeské Hvozdnici, kde o sobě dal vědět nádherným volejem pod břevno. Poté odešel za Davidem Rozehnalem do Kožušan, v jejichž dresu v olomoucké 1.B nasázel třináct gólů.

Zdeněk Zlámal ale přece jenom o trochu více zářil mezi třemi tyčemi jako brankář několika klubů v Česku i zahraničí a za svou profesionální kariéru, které dal sbohem už v září, se nyní rozhodl dát oficiální tečku.

V pátek pořádá akci Pohárová desítka + poslední tango Bobbyho Zlámala. Šestatřicetiletý rodák z Přerova, jenž se mimo jiné proslavil tím, že v roce 2015 v dresu Bohemians dal jako první brankář v historii české ligy gól ze hry, pozval na stadion v Holicích bývalé spoluhráče a kamarády, kteří se proti sobě utkají v exhibičním duelu.

Na jedné straně bude Bobby tým, proti němuž se postaví Olomouc 2012, tedy sestava Sigmy, která v roce 2012 vyhrála domácí pohár. A i Zlámal byl tehdy u toho. "Přijedou všichni kluci z mužstva, se kterým jsme dobyli největší úspěch pro Sigmu. Teď je to přesně deset let od vítězství v poháru, tak je v tom i symbolika," řekl.

Pořadatelé už ze známých hráčů potvrdili účast Jana Kollera, Tomáše Ujfalušiho, Radka Šírla, Michala Papadopulose, Davida Rozehnala, Marka Heinze, Radima Kučery, Ondřeje Čelůstky či hokejistů Olomouce Jana Káni a Viléma Buriana.

Zlámal odchytal 187 utkání v české lize za Olomouc, Zlín, Bohemians, Slavii, Liberec a Spartu. Působil také v zahraničí v tureckém Alanyasporu, skotském Heart of Midlothian, v italských Udine a Bari nebo španělském Cádizu.

Na kontě má i jeden start na reprezentační áčko v poločase přátelského utkání proti Maltě. Na největší týmový úspěch dosáhl právě zmíněným triumfem s Olomoucí v národním poháru v roce 2012.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články