Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kolín v generálce na Slovácko prohrál v Mohuči 0:5. Vedoucí Union podlehl poslední Bochumi

Kolín nad Rýnem utrpěl v generálce na čtvrteční pohárový souboj se Slováckem bundesligový debakl 0:5 na hřišti Mohuče. Hosté doplatili na brzké vyloučení obránce Luky Kiliana, který už ve 28. minutě za stavu 0:1 dostal druhou žlutou kartu. Ještě do přestávky dvakrát inkasovali a po změně stran opět. Leverkusen se musel obejít bez zraněného Patrika Schicka a i díky asistenci Adama Hložka remizoval 2:2 s Wolfsburgem. Prohrál vedoucí Union Berlín. Na hřišti poslední Bochumi padl 1:2.

Radost fotbalistů Mohuče
zdroj: DPA autor: Hasan Bratic

Kolínského brankáře Schwäbeho překonalo pět různých střelců. Z penalty otevřel skóre Dán Ingvartsen, další branky přidali Kohr, Stach, Španěl Martín a Rakušan Onisiwo. Dva góly ještě domácím rozhodčí neuznali.

Mohuč se po prvním domácím vítězství v sezoně posunula před víkendovým programem až na třetí místo, Kolín je s dvoubodovou ztrátou devátý.

Ve čtvrtek se německý celek představí v 5. kole skupinové fáze Evropské konferenční ligy v Uherském Hradišti. Domácí zápas se Slováckem vyhrál 4:2, v tabulce je před ním ale třetí jen o skóre.

Leverkusen se tentokrát nemohl spolehnout na služby Patrika Schicka. Český reprezentační útočník chyběl kvůli zranění. 

I bez něj však mohl Bayer jít už v desáté minutě do vedení. Diaby ale ze značky pokutového kopu vůbec netrefil prostor branky. O sedm minut později se už ale domácí radovali. Diaby si narazil s Hložkem a napravil své penaltové zaváhání.

Vedení vydrželo Leverkusenu jen deset minut, to když hosté využili vůbec první vážnější situaci. A vše ještě s vydatným přispěním Andricha, který si srazil míč do vlastní brány.

V 54. minutě ukázal wolfsburský Arnold, jak se má zacházet s pokutovým kopem. Míč poslal k levé tyči a svůj tým do vedení. Wolfsburg ale náskok neudržel, když jej o něj obral aktivní Frimpong, který nikým nehlídán poslal do brány míč po nepříliš povedeném pokusu Sinkgravena.

Leverkusen je s devíti body čtrnáctý. Wolfsburg potřetí za sebou remizoval, má 11 bodů a je o příčku výše.

Bayern Mnichov zvítězil na hřišti Hoffenheimu 2:0 díky dvěma gólům z prvního poločasu. Už pošesté se v soutěži trefil devatenáctiletý Musiala a je nejlepším střelcem obhájců titulu. Druhý gól přidal Choupo-Moting. Domácí Pavel Kadeřábek se na hřiště dostal v 62. minutě.

Bayern ztrácí bod na vedoucí Union Berlín, který má k dobru nedělní venkovní zápas s poslední Bochumí. Hoffenheim je šestý.

Fotbalisté Dortmundu po třech zápasech bez vítězství doma deklasovali Stuttgart 5:0. Dvakrát se trefil Bellingham, po jedné trefě zaznamenali Süle, Reyna a Moukoko. Poprvé v historii bundesligy se za jeden tým prosadili tři teenageři - Bellingham, Reyna a Moukoko.

Brémy s Jiří Pavlenkou v brance prohrály ve Freiburgu 0:2. Už ve 14. minutě hosty oslabil obránce Friedl, jenž dostal červenou kartu za zmaření jasné brankové příležitosti. Freiburg přesilovku využil v druhém poločase, kdy se po centru Grifa trefil Kübler. Deset minut před koncem Grifo pojistil vítězství třetího týmu tabulky proměněnou penaltou ve stylu Antonína Panenky. S 39 góly překonal Lucu Toniho a stal se historicky nejlepším italským střelcem v německé lize.

V brance Augsburgu se v domácím zápase proti Lipsku počtvrté v řadě objevil Tomáš Koubek. Jeho klub měl nakročeno k vítězství, když ještě v 64. minutě vedl po brankách Berishy, Demiroviče a Vargase 3:0, ale v následujících dvou minutách dostal domácí obránce Iago dvě žluté karty a musel předčasně z hrací plochy. Fotbalisté Lipska přesilovku využili. V 73. minutě skóroval Silva, v 89. minutě Nkunku a v 90. minutě vyrovnal na konečných 3:3 Novoa Ramos.

Frankfurt zvítězil v Mönchengladbachu 3:1. Eintracht vstřelil všechny tři góly v prvním poločase. Dvakrát se trefil Lindström a jednou Dina Ebimbe. V druhém poločase už pouze korigoval skóre svým osmým ligovým gólem Thuram, čímž vyrovnal v čele tabulky střelců Füllkruga z Brém a Nkunkua z Lipska.

Vedoucí Union nechal body poslední Bochumi

Vedoucí Union Berlín prohrál na hřišti dosud poslední Bochumi 1:2. Domácí vyhráli teprve podruhé v bundesligové sezoně. Hosté i přes porážku vedou tabulku o jeden bod před Bayernem Mnichov.

Fotbalisté Bochumi otevřeli skóre v závěru prvního poločasu, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil Hofmann. V 71. minutě domácí vedli již o dva góly. Po rychlé kombinaci a následném úniku tři na jednoho se trefil Holtmann.

V 77. minutě Union nevyužil šanci na snížení z pokutového kopu. Brankář Riemann vystihl směr a Pantovičovu střelu vyrazil. Srbský útočník snížil až v nastaveném čase.

Bochum je první tým po šesti letech, který z pozice posledního týmu tabulky dokázal porazit průběžné lídry soutěže.

Hertha porazila doma Schalke 1:0. Za hosty, které vedl dočasný kouč Matthias Kreutzer, odehrál celý zápas reprezentační záložník Alex Král.

Hertha otevřela skóre těsně po změně stran, kdy se za hranicí velkého vápna opřel do skákavého balonu Tousart. Vyrovnal francouzský záložník Mollet, který v 85. minutě překonal brankáře Christensena s pomocí teče. Domácí se zpět do vedení dostali o tři minuty později po rychlém úniku útočníka Kangy. Hertha vyhrála po čtyřech kolech. Schalke, jehož vedení v týdnu odvolalo trenéra Kramera, prohrálo už pátý ligový zápas v řadě a je poslední v tabulce.

Německá fotbalová liga – 11. kolo:

Mohuč – Kolín nad Rýnem 5:0 (11. Ingvartsen z pen., 35. Kohr, 40. Stach, 73. Martín, 84. Onisiwo), Augsburg - Lipsko 3:3 (33. Berisha z pen., 51. Demirovič, 64. Vargas - 73. Silva, 89. Nkunku, 90. Novoa Ramos), Dortmund - Stuttgart 5:0 (2. a 53. Bellingham, 13. Süle, 45. Reyna, 72. Moukoko), Freiburg - Brémy 2:0 (56. Kübler, 80. Grifo z pen.), Hoffenheim - Bayern Mnichov 0:2 (18. Musiala, 38. Choupo-Moting), Leverkusen - Wolfsburg 2:2 (17. Diaby, 76. Frimpong - 28. vlastní Andrich, 53. Arnold z pen.), Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:3 (72. Thuram - 6. a 45. Lindström, 29. Dina Ebimbe), Bochum - Union Berlín 2:1 (43. Hofmann, 71. Holtmann - 90.+3 Pantovič), Hertha Berlín - Schalke 2:1 (49. Tousart, 88. Kanga - 85. Mollet)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články