Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Union uzemnil Dortmund a dál vládne Bundeslize, Bayern přejel Freiburg

Brankami Janika Haberera zdolal Union Berlín 2:0 Dortmund a upevnil si vedení v německé lize před Bayernem, který rozstřílel Freiburg 5:0 a vystřídal soupeře na druhém místě. V 10. kole došlo také na souboj účastníků Ligy mistrů, v němž dominoval Frankfurt. Eintracht porazil Leverkusen 5:1 a v tabulce se posunul na pátou pozici. Dařilo se také Hoffenheimu, který zvítězil na Schalke 3:0 a je čtvrtý.

Fotbalisté Unionu Berlín se radují z gólu v síti Dortmundu
zdroj: REUTERS

Haberer dal oba góly v první půli a Union díky němu udržel domácí neporazitelnost. Navíc počtvrté z posledních pěti bundesligových zápasů neinkasoval.

Za Union se posunul Bayern. Obhájci titulu ztrácí na berlínský celek čtyři body, jejich nedělní soupeř je o další bod zpět třetí. Vicemistři z Dortmundu jsou osmí.

Bayern, který je jedním ze soupeřů Plzně ve skupinové fázi Ligy mistrů, za výhrou nasměrovali už v první půli Gnabry a Choupo-Moting. Po přestávce dokonali debakl hostujícího Freiburgu Sané, Mané a Sabitzer.

Leverkusen kousal další porážku

V základní sestavě Leverkusenu se opět neprosadil útočník Patrik Schick, v 80. minutě ho vystřídal reprezentační kolega Adam Hložek.

Skóre se poprvé změnilo až v nastavení prvního poločasu po opakované penaltě. První pokus Kola Muaniho hostující brankář Hradecky chytil, ale videorozhodčí odhalil, že v době provedení kopu byl finský reprezentant oběma nohama před brankovou čárou, a tak se penalta opakovala. Náhradní exekutor Kamada se již nemýlil.

Po pauze vyrovnal Hincapié, ale naděje Bayeru vzápětí znovu zmrazil Kolo Muani. V 65. minutě zvýšil Lindström chytrým lobem a zanedlouho se podruhé z pokutového kopu prosadil Kamada. Faulujícím hráčem byl Hincapié, který za přestupek obdržel druhou žlutou kartu a musel předčasně opustit hrací plochu. Výsledek zpečetil čtyři minuty před koncem Alario, jenž v létě do Frankfurtu přestoupil právě z Leverkusenu.

Bayer nenavázal na vysoké domácí vítězství 4:0 nad Schalke z minulého kola a propadl se na třetí místo od konce. Druhý nejlepší střelec minulé bundesligové sezony Schick neskóroval už sedm zápasů včetně Ligy mistrů. "Orli" z Frankfurtu se naopak oklepali z porážky 0:3 v Bochumi.

Pavlenka neodvrátil porážku Brém

Brémy s Jiřím Pavlenkou v brance prohrály doma s Mohučí 0:2. V prvním poločase se trefil Ingvartsen, ve druhém pojistil vítězství hostů I Če-song. Mohuč zvítězila poprvé po čtyřech utkáních a bodově se dotáhla na osmý Werder.

Stejně bodů má i Lipsko, které přestřílelo Herthu Berlín 3:2. Třígólový náskok si domácí vypracovali před přestávkou po brankách Forsberga, Dialla a Orbána. Hosté oživili naděje v 62. minutě, kdy proměnil pokutový kop Lukebakio, a vzápětí je ještě umocnil Jovetič. Skóre už se ale nezměnilo, Hertha nevyhrála popáté v řadě a balancuje na hraně sestupového pásma jen o skóre před Leverkusenem.

Před tým z metropole se posunul Stuttgart, který porazil Bochum 4:1 a dočkal se prvního vítězství v sezoně. Dvakrát se prosadil Silas, po jednom gólu zaznamenali Ahamada a Endo. Za hostující tým rozvlnil síť Zoller. Klub ze Švábska neudržel doma čisté konto už posedmadvacáté v řadě, čímž vytvořil nový rekord bundesligy, opustil ale sestupové pozice. Bochum zůstala poslední.

Šestý Mönchengladbach remizoval ve Wolfsburgu 2:2. Dvakrát se prosadil jejich nejlepší střelec Thuram, za "Vlky" se trefili Gerhardt a Marmúš.

Kolín nad Rýnem, který je dalším soupeřem Slovácka v Konferenční lize, si poradil 3:2 s Augsburgem. Dvěma brankami rozhodl Steffen Tigges. Čtyřiadvacetiletý útočník nejprve ve 47. minutě vyrovnal na 1:1 a poté v 81. minutě vstřelil vítěznou branku. Kolínu tak patří v neúplné tabulce sedmá příčka, Augsburg je dvanáctý.

Hoffenheim nezaváhal v Gelsenkirchenu

Dva góly hostujícího celku vstřelil dánský reprezentant Robert Skov, který v prvním poločase proměnil penaltu za faul a ve druhém za ruku. V nastavení úvodního dějství skóroval ještě izraelský záložník Munas Dabbur.

Hoffenheim vyhrál po třech zápasech a v neúplné tabulce se posunul o bod před Bayern a Dortmund. Ztrácí tři body na vedoucí Union Berlín a jeden na Freiburg. Schalke po čtvrté porážce za sebou zůstalo třetí od konce.

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Schalke - Hoffenheim 0:3 (11. a 59. obě z pen. Skov, 45.+2 Dabbur), Brémy - Mohuč 0:2 (36. Ingvartsen, 66. I Če-song), Eintracht Frankfurt - Leverkusen 5:1 (45.+5 a 72. obě z pen. Kamada, 58. Kolo Muani, 65. Lindström, 86. Alario - 56. Hincapié), Stuttgart - Bochum 4:1 (3. a 65. Silas, 22. Ahamada, 72. Endo - 29. Zoller), Wolfsburg - Mönchengladbach 2:2 (43. Gerhardt, 69. Marmúš - 14. a 48. Thuram), Lipsko - Hertha Berlín 3:2 (25. Forsberg, 30. Raum, 45. Orbán - 62. Lukebakio z pen., 64. Jovetič), Kolín nad Rýnem - Augsburg 3:2 (47. a 81 Tigges, 61. Huseinbasic - 14. Niederlechner, 69. Caligiuri), Union Berlín - Dortmund 2:0 (8. a 21. Haberer), Bayern Mnichov - Freiburg 5:0 (13. Gnabry, 33. Choupo-Moting, 52. Sané, 55. Mané, 80. Sabitzer).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články