Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kolaps kapitána, pak velký návrat. Luton po 31 letech postoupil do Premier League

Fotbalisté Lutonu se po 31 letech představí v anglické nejvyšší soutěži. Účast v Premier League si zajistili ve finále druholigového play-off ve Wembley, ve kterém si s Coventry poradili 6:5 v rozstřelu. V normální hrací době i po prodloužení skončil zápas 1:1.

Fotbalisté Lutonu slaví po dlouhých letech návrat do Premier League
zdroj: Action Images via Reuters

Luton se dokázal vyrovnat i se ztrátou kapitána Toma Lockyera, který v prvním poločase bez cizího zavinění na trávníku zkolaboval. Osmadvacetiletý stoper byl převezen do nemocnice a podle prohlášení klubu je při plném vědomí.

Skóre zápasu před 86 tisícovkami diváků otevřel Luton díky brance Clarka z 23. minuty, o vyrovnání se po hodině hry postaral Hamer.

Po bezbrankovém prodloužení zamířilo utkání do rozstřelu. V něm uspěl Luton poté, co Dabo v šesté sérii přestřelil.

Luton se v nejvyšší soutěži představí poprvé od sezony 1991/92, poslední před vznikem Premier League. "Hatters" budou jejím 51. účastníkem.

Coventry, které stejně jako jeho dnešní soupeř ještě před pěti lety hrálo čtvrtou ligu, si anglickou ligu naposledy zahrálo v roce 2001, kdy po 34 letech mezi elitou sestoupilo.

Luton do Premier League z druhé ligy doprovodí Burnley a Sheffield United, kterým přímý postup zajistilo první, respektive druhé místo v tabulce.

Play-off druhé anglické ligy - finále ve Wembley:

Luton – Coventry 1:1 po prodl. (1:0, 1:1), na pen. 6:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články