Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brighton si díky remíze s Manchesterem City zahraje EL. Manchester United jde do LM

Po dvanáci zápasech Premier League nebrali už jistí šampioni anglické fotbalové ligy z Manchesteru City výhru. V dohrávce 32. kola remizovali 1:1 v Brightonu, který si tak získaným bodem zajistil konečné šesté místo v tabulce a v příští sezoně nebude chybět v Evropské lize. Účast v Lize mistrů má po dvou letech v kapse Manchester United. "Rudí ďáblové" se po výhře 4:1 nad londýnskou Chelsea posunuli na třetí místo o dva body před Newcastle a i v případě porážky v závěrečném kole už se nepropadnou níž než na čtvrtou pozici. O šanci na milionářskou soutěž přišel pátý Liverpool, který čeká v příští sezoně Evropská liga.

Haalandova trefa neplatila po předchozím faulu
zdroj: Reuters autor: TOBY MELVILLE

Manchester poslal do vedení v šesté minutě záložník Casemiro, jenž rozhodl sobotní duel v Bournemouthu (1:0). Ještě do pauzy se prosadil Martial, v 73. minutě přidal třetí zásah z penalty Fernandes a záhy vstřelil 30. soutěžní trefu v sezoně nejlepší střelec týmu Rashford.

Chelsea zkorigovala skóre v 89. minutě zásluhou Félixe. United zdolali "Blues" po více než třech letech a šesti zápasech. Doma v lize uspěli popáté v řadě.

Dvanáctá Chelsea prohloubila výsledkovou krizi, z posledních 13 soutěžních utkání vyhrála jediné. Kouč Lampard dnes nasadil nejmladší zahajovací sestavu v klubové historii s průměrným věkem 23 let a 238 dní. Zároveň jako teprve třetí trenér v Premier League poslal od začátku na hřiště devět hráčů mladších 24 let.

Fotbalisté City získali už o víkendu jistotu pátého titulu za posledních šest let, k němuž chtějí v červnu přidat triumfy v Anglickém poháru a Lize mistrů. V Brightonu vykročili za prodloužením vítězné série ve 25. minutě, kdy se trefil Phil Foden. Sedm minut před přestávkou ale vyrovnal nádhernou střelou do horního rohu branky Julio Enciso a další regulérní góly už nepadly.

Ještě před poločasem neplatila kvůli ofsajdu trefa domácího Dannyho Welbecka, v závěru pak VAR odvolal branku kanonýra Erlinga Haalanda kvůli jeho předchozímu faulu. City v domácí soutěži nevyhráli poprvé od února.

Brighton měl už od víkendu jistotu, že si poprvé v klubové historii zahraje v evropských pohárech, po středě ví, že to bude v druhé nejvýznamnější Evropské lize.

Anglická fotbalová liga – 32. kolo:

Brighton – Manchester City 1:1 (38. Enciso - 25. Foden), Manchester United - Chelsea 4:1 (6. Casemiro, 45.+6 Martial, 73. Fernandes z pen., 78. Rashford - 89. Félix).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články