Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Arsenal selhal v Nottinghamu a přihrál titul "Citizens", Manchester United nakročil do LM

Titul v Premier League zůstává v Manchesteru. "Citizens" sice čeká zápas 37. kola až v neděli, ale mistrovskou oslavu jim zajistila už sobotní porážka Arsenalu v Nottinghamu 0:1. V čele mají díky tomu už nedostižný náskok čtyř bodů. Jejich městští rivalové United se zároveň výrazně přiblížili účasti v Lize mistrů. V Bournemouthu zvítězili 1:0 a na čtvrtém místě mají tříbodový náskok před Liverpoolem, jenž remizoval 1:1 s Aston Villou, a navíc mají utkání k dobru.

Zklamaný Martin Ødegaard z Arsenalu po brance Nottinghamu
zdroj: REUTERS

O nečekané výhře Nottinghamu rozhodl gólem z prvního poločasu Awoniyi a zařídil nováčkovi udržení mezi elitou.

Manchester City ovládl Premier League potřetí za sebou a celkově podeváté. Další trofeje může navíc přidat ve finále Ligy mistrů a v FA Cupu. Arsenal, který ligu dlouho vedl, naopak promarnil šanci ukončit čekání na první triumf od legendárního ročníku 2003/2004.

"Premier League je jednoznačně nejnáročnější soutěž na světě. Získat titul potřetí za sebou a popáté za posledních šest sezon je proto neuvěřitelné. Ukazuje to, jak kvalitní a talentovaný tým City má," uvedl kapitán anglických šampionů Ilkay Gündogan.

Manchesteru United stačila k hubenému vítězství Casemirova trefa v 9. minutě. Na kontě už má proto stejně jako třetí Newcastle 69 bodů.

Liverpool, kterému na lavičce scházel potrestaný trenér Klopp, prohrával s Aston Villou po gólu Ramseyho z prvního poločasu. Pět minut před koncem vyrovnal střídající Firmino, pro něhož šlo o rozlučku s Anfieldem před letním odchodem z klubu z města Beatles.

Mbeumo skolil Tottenham

Nedařilo se naopak Tottenhamu, který prohrál 1:3 s Brentfordem, a opustil pozice zaručující účast v evropských pohárech, kde naposledy chyběl v ročníku 2009/2010.

"Spurs" poslal do vedení druhý nejlepší střelec soutěže Kane, ale ani jeho 28. branka na vítězství nestačila. Za Brentford se totiž po přestávce dvakrát prosadil Mbeumo a dvě minuty před koncem zpečetil triumf hostů Wissa.

Zklamaní fotbalisté Tottenhamu po porážce s Brentfordem
zdroj: REUTERS

Ambiciózní klub ze severního Londýna utrpěl pátou porážku z posledních sedmi kol a může přijít o sedmou příčku, která jako poslední zajišťuje start v Evropě - konkrétně v kvalifikaci Konferenční ligy.

Před osmou Aston Villou, jež hraje v Liverpoolu, je Tottenham pouze zásluhou lepšího skóre. Brentford se na devátém místě přiblížil "Spurs" na rozdíl jediného bodu.

Anglická fotbalová liga – 37. kolo:

Tottenham – Brentford 1:3 (8. Kane - 51. a 62. Mbeumo, 88. Wissa), Tottenham – Brentford 1:3 (8. Kane - 51. a 62. Mbeumo, 88. Wissa), Bournemouth – Manchester United 0:1 (9. Casemiro), Fulham – Crystal Palace 2:2 (45.+5 z pen. a 61. Mitrovič - 35. Edouard, 83. Ward), Liverpool – Aston Villa 1:1 (89. Firmino - 28. Ramsey), Wolverhampton – Everton 1:1 (34. Hwang Hi-čchan - 90.+10 Mina).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články