Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karviná udržela důležité hráče a doufá v sezonu bez nervů o záchranu

V klidu přežít. To je záměr fotbalistů Karviné pro nadcházející ročník první ligy, v němž si zajistili účast až v posledním kole minulé sezony. Věří, že jim k tomu pomůže fakt, že udrželi silnou osu mužstva - Lukáš Budínský, Filip Panák, Tomáš Wágner, přestože o tyto hráče měly v létě zájem jiné kluby.

Zleva sportovní ředitel Vlk, trenér Nádvorník a kapitán Janečka
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Před sezonou jsme deklarovali, že odejde maximálně jeden z nich, ale zatím neodešel nikdo, takže s tím jsme spokojení. Mělo by nám to prospět, protože zásahy do kádru nebyly markantní," řekl sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk, který v posledním kole minulé sezony zaskočil na postu kouče a dokázal v Jihlavě uhrát spásnou výhru 2:0.  

Změn v základní sestavě by mělo být málo a sehranost by měla být předností týmu, na což bude sázet nový kouč Roman Nádvorník. "Mírná změna je v tom, že jsme přešli na jiné rozestavení 4-1-4-1 a bylo potřeba, aby to hráči vstřebali. Chtělo by to ještě posílit zálohu a pak bychom byli úplně spokojení," konstatoval Nádvorník, který přišel z druholigového Táborska a nahradil Josefa Muchu, jenž byl odvolaný před posledním kolem uplynulého ročníku.

Karvinou v létě posílili Jiří Piroch, Jan Suchan (oba Plzeň) a Luboš Tusjak (Vlašim). Naopak odešli Pavel Eismann, Peter Štepanovský (Brno), Jan Hošek (Teplice), hostování skončilo brankáři Patriku Le Giangovi (Vlašim), Janu Štěrbovi (Olomouc) a Radku Voltrovi (Liberec). Karviná jede na úvod ligy dvakrát ven – do Liberce a na Slavii.

"Čeká nás těžký vstup. Po Liberci ještě těžší Slavia, ten los je pekelný. Kromě Sparty máme všechny pohárové účastníky. Bylo by fajn se s tím srovnat a přetavit to ve výhodu ziskem nějakého bodu," řekl Nádvorník.

Karvinští touží po klidném středu tabulky. "Rádi bychom se vyhnuli boji ve skupině hrající o záchranu," dodal nový kouč. Stejně to vidí i Vlk. "Byl bych rád, abychom hráli tak, abychom se probojovali do skupiny, která nebude hrát o záchranu, a víc než jednou naplnili náš stadion," dodal s tím, že má klub prodáno 1600 permanentek.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články