Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Kadeřábek už je zdravý a opět v základu: Řekl jsem si o to svými výkony

Sedm zápasů v Bundeslize jen sledoval, jak si vedou na trávníku jeho spoluhráči z Hoffenheimu. Zraněný kotník už je ale v pořádku a fotbalový reprezentant Pavel Kadeřábek o víkendu už nastoupil v základní sestavě. S Mönchengladbachem z toho byla nakonec remíza 1:1. "Šancí jsme měli strašně," litoval po zápase.

Pavel Kadeřábek (vlevo) slaví se spoluhráči z Hoffenheimu gól
zdroj: imago sportfotodienst autor: Jan Huebner,via www.imago-images.de

"Poslední zápas před Vánoci jsme chtěli vyhrát, protože Gladbach neměl dobrou formu a myslím, že jsme byli v tom zápase lepší. Jenže jsme neproměnili strašnou spoustu šancí. I já jsem měl dvě tři," vzpomínal pro pořad ČT sport Dohráno.

Jenže to na tři body nestačilo. "Bohužel jsme je neproměnili a pak jsme dostali po rohu gól. Oni to pak zatáhli a bylo moc těžké se k nim dostat. Takže nakonec jsme i za remízu rádi," přiznal.

S trenérem byl domluvený, že do konce roku bude chodit do zápasů už jen jako střídající hráč, aby si před Vánocemi zranění neobnovil. "Ale nakonec to vyšlo tak, že zápasy s Freiburgem i Leverkusenem jsem nastoupil a pomohl vždycky k výhře. Tak se trenér rozhodl, že mě tam dá. Jsem rád, že jsem si o tu šanci svými výkony řekl," řekl k poslednímu utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Kadeřábek: Chceme se dostat do evropských pohárů

Jeho postavení v týmu je dobré, i když zahraniční fotbalisté to mají vždycky těžší. "To může potvrdit každý zahraniční fotbalista, cesta do základní sestavy není jednoduchá. A pak je těžké si to místo udržet," řekl fotbalista, jenž odehrál v Bundeslize 166 zápasů. "Mně se to daří už šest a půl roku. Když jsem zdravý, tak jsem nikdy nebyl pět šest zápasů mimo základní sestavu," vysvětlil spokojeně.

A co od sezony čeká vedení jeho týmu? "Chceme do evropských pohárů a věřím, že kvalitu na to v týmu, který má obrovský kádr, máme," dodal.

Na dotaz, jaký ohlas má v Německu současná ostrostřelba Patrika Schicka, který sice o víkendu neskóroval, ale ve třech předchozích zápasech dal osm gólů a je ve střelecké tabulce druhý za Lewandowským?

"Ohlas to má obrovský. Spoluhráči se ptají, co se stalo, že najednou takhle vylétl. On se zranil ve stejné době jako já a byl čtyři pět zápasů mimo, takže si troufám říct, že kdyby ty zápasy odehrál, tak by byl i před Robertem Lewandowským," řekl o spoluhráči z reprezentace.

S tou stále počítá. "Trenér Šilhavý má zájem, abych se na jaře ukázal, což se bude odvíjet od mého zdravotního stavu, a doufám, že zdraví vydrží a v březnu se uvidíme," vysvětlil, jak to s národním týmem nyní má, a přiznal, že se těší na Vánoce, které stráví s rodinou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články