Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

To už není smůla. Musíme zapracovat na mentalitě, hlesl Schick po dalším kolapsu Leverkusenu

Přestože přidal další dva bundesligové góly a nadále stíhá Roberta Lewandowského z Bayernu, neskrýval Patrik Schick po remíze Leverkusenu 2:2 s Hoffenheimem zklamání. Bayer totiž ztratil v posledních deseti minutách cenné vítězství. Český reprezentant by si přál, aby byl jeho tým v dalších utkáních psychicky silnější.

"To už není smůla. Je potřeba, abychom více zapracovali na herní mentalitě," citovala Schicka agentura SID.

Pětadvacetiletý útočník se dvakrát prosadil i v předcházejícím duelu na hřišti Frankfurtu, kde Leverkusen také ztratil dvoubrankový náskok a prohrál 2:5. Po podzimní části mu patří s 28 body třetí místo. Za vedoucím Bayernem zaostává o 12 bodů.

"Nevím, co se stalo. Je to hodně nepříjemné, protože jsme byli zase až moc lehkomyslní," litoval brankář a kapitán Lukas Hradecky.

Finský reprezentant si vyčítal především první soupeřovu trefu Angela Stillera z 80. minuty, kdy jej záložník Hoffenheimu překonal z těžkého úhlu. "Takový gól samozřejmě nesmíme dostávat, ale pořád jsme vedli," uvedl Hradecky. O tři minuty později jej překonal i Munas Dabbur. "Bezdůvodně jsme si přestali věřit a byli příliš pasivní. Je to zklamání a štve nás to. Šlo o poslední domácí zápas v tomto kalendářním roce," doplnil Hradecky.

Zklamání z další bodové ztráty netajil ani trenér Gerardo Seoane. Švýcarský kouč poukazoval zejména na to, že jeho svěřenci měli přidat za stavu 2:0 gólovou pojistku. "Byl to pohledný zápas a my si můžeme jen vyčítat, že jsme z těch mnoha šancí nedali na 3:0. Předvedli jsme dobrý výkon, ale pokud v 80. minutě vedete o dvě branky a pak to ztratíte, jste samozřejmě smutní," dodal Seoane.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články