Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

Darida asistencí přispěl Hertě k cennému vítězství s Dortmundem. Leverkusen padl

Hertha Berlín zdolala v 17. kole Bundesligy Borussii Dortmund 3:2. Hned na první gól Ishaka Belfodila nahrával záložník Vladimír Darida. Patrick Schick se tentokrát po třech zápasech netrefil a Leverkusen nezvládl duel s Freiburgem o třetí místo po výsledku 1:2. Fotbalisté Hoffenheimu v sestavě s Pavlem Kadeřábkem záchránili bod po remíze 1:1 s Mönchengladbachem. Lipsko se trápí, což podtrhl zápas s předposledním týmem tabulky. Bielefeld hrál 20 minut v deseti, a i tak zvítězil 2:0.

Vladimír Darida v utkání s Borussií
zdroj: ČTK/imago.sportfotodienst autor: Revierfoto

Favorizovaný Dortmund otevřel po půl hodině skóre díky Brandtovi. Ve druhém poločase ale hráči Herthy předvedli velký obrat. V 51. minutě Darida nákopem za obranu připravil vyrovnání pro Belfodila a pak se dvakrát trefil Richter. Hosté už jenom zmírnili porážku brankou střídajícího Tiggese. Berlínský tým si polepšil na 11. místo.

Mönchengladbach, který prohrál předchozí čtyři kola, poslal do vedení ve 35. minutě Embolo. Hosté pak dlouho odolávali tlaku Hoffenheimu především díky výtečnému Sommerovi. Švýcarského gólmana ale těsně před koncem přece jenom překonal Akpoguma, který přišel na hřiště v 87. minutě za Kadeřábka. Domácí protáhli ligovou sérii bez porážky na šest utkání a drží čtvrtou příčku.

Augsburg remizoval bez branek na hřišti posledního nováčka Fürthu. Pouze mezi náhradníky hostů zůstali brankář Tomáš Koubek a záložník Jan Morávek.

Frankfurt doma porazil Mohuč 1:0 gólem Lindströma. Eintracht vyhrál šesté z posledních sedmi kol a posunul se na pátou příčku. Deváté Lipsko na svém stadionu nečekaně podlehlo 0:2 předposlednímu Bielefeldu.

Schick vstřelil v posledních třech bundesligových zápasech osm branek, tentokrát ale šestnáctigólovou sbírku nerozšířil a v 76. minutě přenechal místo na hřišti Alariovi. Český reprezentant nadále ztrácí v tabulce střelců tři trefy na Roberta Lewandowského z Bayernu.

Freiburg poslal do vedení v 33. minutě "dloubáčkem" z pokutového kopu Grifo, v nastavení první půle ale srovnal hlavou Aránguiz. Souboj o třetí místo rozhodl v 84. minutě druhým bundesligovým gólem v kariéře Schade.

Německá fotbalová liga - 17. kolo:

Bochum - Union Berlín 0:1 (16. Kruse), Eintracht Frankfurt - Mohuč 1:0 (35. Lindström), Fürth - Augsburg 0:0, Hoffenheim - Mönchengladbach 1:1 (90.+1 Akpoguma - 35. Embolo), Lipsko - Bielefeld 0:2 (57. Serra, 75. Okugawa), Hertha Berlín - Dortmund 3:2 (57. a 69. Richter, 51. Belfodil - 31. Brandt, 83. Tigges), Freiburg - Leverkusen 2:1 (33. Grifo z pen., 84. Schade - 45.+1 Aránguiz).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články