Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Dortmund zničil Norimberk a předstihl Brémy, Bayern poprvé narazil

Brémy dál válí. Werder, za který nastoupili oba čeští reprezentanti Jiří Pavlenka s Theodorem Gebre Selassiem, v pátém kole německé ligy porazil 3:1 Herthu Berlín a sesadil soupeře z druhého místa neúplné tabulky. Ve středu je ale lepším skóre předskočil Dortmund, který zničil sedmi góly Norimberk. Dařilo se také Augsburgu s Janem Morávkem v základní sestavě, jenž remizoval 1:1 na hřišti vedoucího Bayernu Mnichov a jako první v sezoně ho dokázal obrat o body.

Na jízdě Brém se podílí i Theo Gebre Selassie
zdroj: ČTK/AP/Carmen Jaspersen

Pavel Kadeřábek pomohl prvním gólem v bundesligové sezoně fotbalistům Hoffenheimu k vítězství 3:1 v Hannoveru. Hosté i díky českému reprezentantovi naplno bodovali po dvou zápasech a v neúplné tabulce jim po pěti utkáních patří páté místo.

Kadeřábek se prosadil v 49. minutě střelou levačkou z hranice vápna, kterou zvýšil na 2:0. Český obránce si připsal třetí gól v německé lize v kariéře a Hoffenheimu po dvou porážkách pomohl k prvním bodům zvenku. Stále se nedaří Schalke, které podlehlo 0:1 ve Freiburgu. Prohrálo i pátý zápas v sezoně a je bez bodu poslední.

Borussia zatím v sezoně střídá domácí výhry s venkovními remízami, napotřetí ale na svém stadionu poprvé neinkasovala. Zejména ve druhém poločase si navíc domácí otevřeli před více než 75 tisíci diváků střelnici a dorazili soupeře pěti góly. O změny skóre se postaralo šest různých střelců včetně náhradníků Sancha a Weigla v poslední pětiminutovce, dvakrát se trefil jen Reus.  

Radost hráčů Dortmundu
zdroj: ČTK/DPA autor: Bernd Thissen

Na čtvrtou Herthu se bodově dotáhl Mönchengladbach po výhře 3:1 nad Eintrachtem Frankfurt, který po výhře z prvního kola vytěžil z dalších čtyř zápasů jen bod. Borussia vyhrála v lize doma pošesté za sebou a více než současných 10 bodů měla v této fázi sezony na kontě naposledy v ročníku 1976/77, kdy slavila titul.

Zápasy provázely protesty fanoušků proti stoupajícím cenám vstupenek, nevhodným časům zápasů, přenosům na placených kanálech a narůstající komerci ve fotbale. Příznivci byli zhruba prvních dvacet minut zticha a nefandili. 

Je nám líto, video expirovalo.
Augsburg vybojoval bod za remízu s Bayernem

Německá fotbalová liga - 5. kolo:

Brémy - Hertha Berlín 3:1 (11. Harnik, 45. Veljkovič, 66. Kruse z pen. - 53. Dilrosun), Bayern Mnichov - Augsburg 1:1 (48. Robben - 87. F. Götze), Freiburg - Schalke 1:0 (52. Niederlechner), Hannover - Hoffenheim 1:3 (55. Fullkrug - 20. Brenet, 49. Kadeřábek, 90.+4 Belfodil), Düsseldorf - Leverkusen 1:2 (90.+4 Hennings z pen. - 50. a 60. Volland), Dortmund - Norimberk 7:0 (32. a 58. Reus, 9. Bruun Larsen, 49. Hakimi, 74. Akanji, 85. Sancho, 88. Weigl), Lipsko - Stuttgart 2:0 (45.+1 Orban, 80. Augustin), Mohuč - Wolfsburg 0:0, Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3:1 (56. Plea, 65. T. Hazard, 85. Elvedi - 74. Rebič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články