Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Juventus mocně dotahoval, ale z Cagliari odvezl jen bod. Neapol prohrála v Empoli

Nečekanou bodovou ztrátu museli přijmout fotbalisté Juventusu. Ve 33. kole Serie A remizovali v Cagliari 2:2 a na třetím místě tabulky mají před čtvrtou Boloňou náskok čtyř bodů. Turínští favorité inkasovali oba góly v prvním poločase v rozmezí šesti minut z penalt a alespoň bod zachránili až po přestávce. Empoli si doma vyšláplo na obhájce titulu z Neapole (1:0) a díky brance Alberta Cerriho se vzdálilo sestupovému pásmu na rozdíl čtyř bodů.

Federico Gatti z Juventusu se chytá za hlavu
zdroj: Reuters autor: Alberto Lingria

Střelec vítězného zásahu Cerri nicméně ve 20. minutě střídal vinou zranění. Empoli potvrdilo roli neoblíbeného soupeře klubu zpod Vesuvu, Neapol se sobotním soupeřem prohrála pět z posledních sedmi utkání.

Osmnácté Frosinone, které je o čtyři body za Empoli, má k dobru nedělní duel na půdě FC Turín. Neapol zvítězila z posledních pěti střetnutí pouze jednou a na Bergamo, která okupuje poslední pohárovou příčku, ztrácí dva body. Atalanta ale odehrála o dva zápasy méně.

Záchranářský souboj mezi Veronou a Udine zvládli domácí díky brance Coppoly z 93. minuty. Hellas se díky dvacetiletému odchovanci posunul na 15. místo a na sestupové pozice má náskok čtyř bodů. Udine nezvítězilo počtvrté v řadě a od pásma sestupu ho dělí bod.

Lazio loupilo v Janově

Lazio Řím vyhrálo trefou Luise Alberta ze 67. minuty 1:0 na stadionu FC Janov. Po čtvrtém vítězství z posledních pěti utkání se tým z hlavního města posunul na šesté místo a ztrácí tři body na postup do Ligy mistrů. Pátý AS Řím a sedmá Atalanta Bergamo nicméně mají oproti Laziu dva zápasy k dobru.

Italská fotbalová liga – 33. kolo:

FC Janov – Lazio Řím 0:1 (67. Luis Alberto), Cagliari – Juventus Turín 2:2 (30. Gaetano z pen., 36. Mina z pen. – 61. Vlahovič, 87. vlastní Dossena), Empoli - Neapol 1:0 (4. Cerri), Hellas Verona - Udine 1:0 (90.+3 Coppola).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články