Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Juventus si pohrál s Laziem, Neapol remizovala v souboji o druhé místo s AC

Řím - Fotbalisté Neapole remizovali ve šlágru 32. kola italské ligy na hřišti AC Milán 1:1 a udrželi si před ním čtyřbodový náskok na druhém místě soutěže. Nezaváhal vedoucí Juventus, který si díky dvěma gólům Artura Vidala poradil s Laziem, a ligu vede s jedenáctibodovým náskokem. Inter Milán si po prohře s Bergamem připsal další překvapivou porážku a podlehl Cagliari 0:2. V tabulce klesl na sedmou příčku a předstihlo ho tak římské AS, které se díky výhře nad FC Turín posunulo na páté místo.

Arturo Vidal
zdroj: Isifa/EPA

Fotbalisté Juventusu po pátém vítězství za sebou vedou tabulku o 11 bodů před Neapolí. Oba góly v zápase na hřišti římského Lazia vstřelil v prvním poločase Chilan Arturo Vidal, jenž se trefil poprvé od listopadu. Pětadvacetiletý záložník se poprvé prosadil v 8. minutě z penalty, nařízené za faul Lorika Cany na Claudia Marchisia. Druhý gól přidal dvacet minut nato. Do druhého poločasu přišel v dresu domácích na trávník český útočník Libor Kozák, ale ani on nedokázal s výsledkem nic udělat. Lazio je v tabulce šesté se stejným bodovým ziskem, jako má městský rival AS. 

Neapol jen remizoval s AC Milán

V souboji o druhé místo, které zajišťuje účast přímo ve skupině Ligy mistrů, měl domácí AC Milán navrch jen krátce. Do vedení ho dostal po půlhodině gólem ve druhém zápase v řadě záložník Mathieu Flamini, už za tři minuty ale zareagoval po přihrávce Marka Hamšíka osamocený Goran Panděv.

Domácí přišli ještě v první půli o zraněného Kevina-Prince Boatenga a dvacet minut před koncem hrací doby také o Flaminiho, který dostal rovnou červenou kartu za hrubý skluz na Juana Zúňigu. Neapol ale ani v přesilovce na první výhru nad AC Milán na San Siru od roku 1986 nedosáhla.

Inter znovu zaváhal

Inter to měl z Milána do Terstu, kde sardinský tým kvůli problémům s domácím stadionem Is Arenas dohrává sezonu, blíž než Cagliari, ale dalekého cestování soupeře nevyužil. Nejblíže gólu byl po čtvrthodině hry při úniku Esteban Cambiassa, argentinský záložník ale trefil jen tyč.

Milánské AC remizovalo s Neapolí
zdroj: EPA

Cagliari se tak dostalo do vedení po hodině hry díky penaltě střídajícího Mauricia Pinilly, jenž tak potrestal zákrok Matíase Silvestreho. Chilský reprezentant navíc brzy poté přidal i druhý gól ranou zblízka pod horní tyč. Inter tak prohrál čtvrté z posledních pěti utkání.

Římské AS stoupá tabulkou, hrálo se i janovské derby

Hráče AS Řím v cestě za výhrou 2:1 nad Turínem nezbrzdilo ani brzké srovnání soupeře, když na úvodní gól Pabla Daniela Osvalda odpověděl Rolando Bianchi. O vítěznou branku se postaral v 60. minutě Erik Lamela a Římané přestáli v poslední desetiminutovce i přesilovku soupeře po vyloučení Federica Balzarettiho.

Janovské derby mezi Sampdorií a FC skončilo remízou 1:1. Hostující Sampdoria potvrzovala lepší postavení v tabulce a vedla po gólu Édera - deset minut před závěrečným hvizdem však byl vyloučen Andrea Costa a prakticky okamžitě srovnal Matuzalém. Domácím i tak chybí na záchranu dva body.

Palermo - Boloňa
zdroj: EPA

Palermo sice vedlo nad Boloňou díky umístěné střele Josipa Iličiče už od páté minuty, o výhru a posun ze sestupové příčky ale přišlo vinou velké chyby brankáře Stefana Sorrentina. Ten chtěl v pokutovém území zalehnout míč, který mu však prošel pod tělem a napadající útočník Manolo Gabbiadini snadno srovnal na konečných 1:1.

Chievo remizovalo bez branek s Catanií, jeho záložník Kamil Vacek se na hřiště z lavičky nedostal. Šlágr kola Lazio Řím - Juventus Turín je na programu v pondělí, dnes večer se utká druhá Neapol s třetím AC Milán.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Palermo - Boloňa 1:1 (4. Iličič - 17. Gabbiadini), Cagliari - Inter Milán 2:0 (63. z pen. a 77. Pinilla), Chievo - Catania 0:0, FC Janov - Sampdoria Janov 1:1 (80. Matuzalém - 28. Éder), FC Turín - AS Řím 1:2 (31. Bianchi - 22. Osvaldo, 60. Lamela), Parma - Udine 0:3 (12. a 43. Muriel, 62. Pereyra), AC Milán - Neapol 1:1 (30. Flamini - 33. Panděv).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články