Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Motta neodolal vábení Juventusu, Nesta získal v Monze první trenérské angažmá v Serii A

Po veleúspěšné sezoně v Boloni, kterou dovedl k historickému postupu do Ligy mistrů, bude Thiago Motta pokračovat ve své trenérské kariéře v Juventusu. V konkurenčním klubu italské nejvyšší soutěže podepsal smlouvu do roku 2027. Nového muže na lavičce má i Monza, jež oznámila dohodu s mistrem světa z roku 2006 Alessandrem Nestou, pro kterého půjde o premiérové angažmá v Serii A v roli kouče.

Thiago Motta
zdroj: REUTERS

Jednačtyřicetiletý Motta obsadil v uplynulé sezoně s Boloňou pátou příčku v tabulce, místo prodloužení kontraktu se ale rozhodl pro odchod za novou výzvou. V Juventusu nahradí Massimiliana Allegriho, jenž byl odvolán dvě kola před koncem ligy, pouze dva dny po triumfu v Italském poháru, kvůli nevhodnému chování.

"Jsem šťastný, že začnu novou kapitolu v tak skvělém klubu. Děkuji majitelům a managementu, mohou si být jistí, že mám ambice udržet vlajku Juventusu vztyčenou a potěšit fanoušky," uvedl nový kouč.

Motta v minulosti hrál mimo jiné za Barcelonu a Inter Milán, s nimiž triumfoval v Lize mistrů či Paris Saint-Germain. Po dvou startech v seniorském národním týmu rodné Brazílie později reprezentoval Itálii, v jejímž dresu odehrál 30 utkání a slavil stříbro na ME 2012. V Boloni jako trenér působí od roku 2022, předtím sbíral zkušenosti ve Spezii a Janově.

Nesta na lavičce Monzy nahradí Raffealeho Palladina, kterému vypršel dvouletý kontrakt a místo jeho prodloužení se rozhodl pro odchod do konkurenční Fiorentiny. Vedení klubu si někdejšího hráče Lazia či AC Milán vyhlédlo už před několika dny, Nesta se ale nejprve musel dohodnout na ukončení angažmá v druholigové Reggianě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články