Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Juventus plánuje vendetu za berlínské zklamání, Dortmund vyzve Monako

Turín/Dortmund – Možnost zúčtování se naskytla turínskému Juventusu. "Stará dáma" totiž ve čtvrtfinále Ligy mistrů změří síly s Barcelonou, která ji v červnu 2015 připravila o možnost zvednout nad hlavu "ušatý" pohár. Finále milionářské soutěže tehdy opanovala poměrem 3:1. Druhý úterní duel mezi Dortmundem a Monakem slibuje ofenzivní galapředstavení. Přímý přenos utkání Juventus – Barcelona sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Fotbalisté Juventusu Turín slaví gól v síti Porta
zdroj: ZUMA autor: Ivan Del Val

Juventus - Barcelona

Jeden z čtvrtfinálových magnetů odstartuje na Apeninském poloostrově, kde nastoupí italský mistr proti španělskému. Hráči "Blaugranas" dokázali v předešlém kole prakticky nemožné, když jako první celek v historii LM postoupili do další fáze, přestože prohráli první zápas 0:4. Juventus naopak od úvodního klání proti Portu držel taktovku ve svých rukou a bez výraznějších těžkostí si zajistil místenku mezi osmi nejlepšími.

Katalánský velkoklub sice vyhrál zmíněné finále na Olympijském stadionu v Berlíně, ale v Turíně ještě nikdy neuspěl. Svěřenci kouče Massimiliana Allegriho navíc před vlastními příznivci nenašli v Lize mistrů přemožitele od dubna 2013, kdy ve čtvrtfinále podlehli 0:2 mnichovskému Bayernu.    

"Čeká nás těžký zápas s výborným protivníkem, ale musíme věřit, že dokážeme postoupit. Když proti vám hrají Messi, Neymar, Suárez a Iniesta, nemluvě o ostatních, většinou nemáte pohodový večer. Je třeba, abychom byli ostražití a skvěle útočili i bránili," prohlásil trenér Allegri, jehož mužstvo zvládlo víkendovou generálku proti Chievu s přehledem sobě vlastním. Po triumfu 2:0 stále hájí náskok sedmi bodů před AS Řím.

Barcelona naopak nečekaně prohrála v Malaze 0:2, čímž si výrazně zkomplikovala cestu za obhajobou španělského titulu. "Musíme na nepovedené utkání zapomenout, otočit stránku a myslet pouze na Juve. Je třeba odehrát v Turíně skvělý zápas," burcuje kapitán Andrés Iniesta.

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Juventus 45 % - Barcelona 55 %

Dortmund - Monako

V Signal Iduna Parku se fanoušci těší na útočný festival. Borussia má doma bundesligový průměr 2,5 gólu, Monako je společně s Barcelonou nejproduktivnějším celkem Evropy. Proto jsou před historicky prvním vzájemným střetnutím očekávání fotbalové veřejnosti srovnatelná s duelem gigantů v Turíně.

Obě mužstva shodně otočila nepříznivě vyvíjející se osmifinálové série. Dortmund přebil úvodní nezdar v Lisabonu (0:1) jednoznačným triumfem 3:0, čímž otevřel čtvrtfinálové brány. Knížecí klub předvedl velkolepý obrat proti Manchesteru City. Na Etihad Stadium prohrál v bláznivé přestřelce 3:5, ale druhý zápas opanoval poměrem 3:1.   

"Monako je trochu jako my - ofenzivně založené s podobně mladými fotbalisty. Hrají ve velkém tempu, mají individuality, ale hodně pracují týmově. Myslím, že s klidem mohu říct, že fanoušci neuvidí dvě bezbrankové remízy," uvedl Thomas Tuchel, trenér BVB.

Jeho svěřenci o víkendu nezvládli jarní bundesligový šlágr na půdě Bayernu Mnichov, kde utrpěli debakl 1:4 a patří jim až čtvrtá pozice. Soupeř z Monaka si ve francouzské lize naopak stále udržuje mírný náskok před PSG a Nice. V sobotním 32. kole zaznamenal hubené vítězství 1:0 v Angers, které zařídil po změně stran kanonýr Falcao. 

Šance na postup podle redakce ctsport.cz: Dortmund 50 % - Monako 50 %

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články