Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Barcelona dokázala nemožné. Šesti góly sestřelila PSG a je ve čtvrtfinále

Barcelona – Ještě žádnému týmu v historii evropských pohárů se nepodařilo postoupit po úvodní porážce 0:4. Až Barceloně. Blaugranés v neuvěřitelném zápase dokázali porazit Paris Saint-Germain 6:1 a jsou ve čtvrtfinále Ligy mistrů. O postupu Barcelony rozhodl v posledních vteřinách nastavení Sergi Roberto.

Barcelona výborně vstoupila do utkání a už ve třetí minutě otevřel skóre po závaru v šestnáctce hlavou Suárez. Uruguayský kanonýr dal v 64. domácím utkání za "Barcu" 65. gól. Domácí sevřeli PSG na jeho polovině, ale dlouho stříleli nepřesně.

Pět minut před pauzou se aktivnější Barcelona přece jen dočkala šťastné druhé branky. Iniesta patičkou vrátil míč do šestnáctky a Kurzawa nepovedeným odkopem zamířil do vlastní sítě.

Katalánci na začátku druhé půle udeřili potřetí. Rozhodčí Aytekin za souboj Meuniera s Neymarem na radu brankového sudího nařídil penaltu, kterou bezpečně proměnil Messi. Pařížský tým se však poté zvedl. Cavani nejprve zblízka napálil tyč a v 62. minutě povedeným volejem snížil.

Domácí v tu chvíli potřebovali k postupu vstřelit další tři góly, což se nezdálo být moc reálné. Barcelona ale především díky Neymarovi předvedla fantastický závěr. Brazilský útočník nejprve v 88. minutě skóroval z přímého kopu a za tři minuty proměnil druhou penaltu v zápase. Hrdinou domácích se pak stal sváteční střelec Roberto, který zužitkoval Neymarův nadýchaný centr.

"Nemůžu tomu uvěřit, bylo to bláznivé a neskutečné. Dík patří všem v týmu, klubu i fanouškům. Byl to speciální večer a těžko se hledají slova," řekl záložník Barcelony Ivan Rakitič. "Museli jsme věřit i v nemožné. Výsledek 0:4 z Paříže byl krutý a hodně jsme to schytávali, ale naše reakce byla výjimečná. Chceme v tom pokračovat," doplnil chorvatský reprezentant.

FC Barcelona - Paris St. Germain 6:1 (2:0)

Branky: 88. a 90.+1 z pen. Neymar, 3. L. Suárez, 40. vlastní Kurzawa, 50. Messi z pen., 90.+5 Roberto - 62. Cavani. Rozhodčí: Aytekin - Kleve, Häcker (všichni Něm.). ŽK: Piqué, Busquets, Rakitič, Neymar, L. Suárez - Matuidi, Draxler, Verratti. Diváci: 96 290. První zápas: 0:4, postoupila Barcelona. 

Barcelona: Ter Stegen - Mascherano, Piqué, Umtiti - Busquets - Rafinha (76. Roberto), Rakitič, Iniesta - Messi, L. Suárez, Neymar. Trenér: Enrique.
PSG: Trapp - Kurzawa, Thiago Silva, Marquinhos, Meunier (90.+3 Krychowiak) - Matuidi, Rabiot, Verratti - Draxler (75. Aurier), Cavani, Lucas (55. Di María). Trenér: Emery. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články