Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Juventus je bez trenéra. S Contem se dohodl na ukončení smlouvy

Turín – Spolupráce Juventusu a trenéra Antonia Conteho je u konce. Čtyřiačtyřicetiletý kouč se s vedením turínského velkoklubu, s nímž získal tři ligové tituly v řadě, dohodl na ukončení smlouvy, která měla platit až do léta 2015. Hlavním důvodem je podle italských médií neshoda v otázce přestupů a cílů v dalších sezonách.

Trenér Juventusu Antonio Conte
zdroj: ČTK/ZUMA

Conte, který Juventus převzal v roce 2011, k rozhodnutí skončit podle informací Gazzetty dello Sport a La Stampy dospěl během jednání s vedením klubu o nové smlouvě. Čtyřiačtyřicetiletý kouč totiž již na konci minulého ročníku zdůraznil, že by tým potřeboval posílit, jenže žádné nové tváře, o kterých se mluvilo, nepřišly. Naopak se v posledních dnech silně spekuluje o odchodu Artura Vidala a otazník visí i nad pokračovaním Paula Pogby.

Podle vyjádření klubu se však jednalo o společné rozhodnutí a předseda Juventusu Andrea Agnelli prohlásil, že je z odchodu trenéra velice smutný.

Conte o svém plánu skončit informoval prostřednictvím videorozhovoru pro klubové stránky pouze den před startem předsezonní přípravy. Ve svém prohlášení mimo jiné uvedl, že by bylo pravděpodobně mnohem těžší s Juventusem i nadále vyhrávat.

Na lavičce Juventusu by ho podle spekulací mohl nahradit bývalý trenér AC Milán Massimiliano Allegri, nebo Roberto Mancini. Naopak Conte je spojován s italskou reprezentací, kterou po mistrovství světa opustil Cesare Prandelli. "Zatím přemýšlím jen o současnosti a o rozhodnutí, které jsem právě učinil," řekl o situaci Conte.

Zdroj
La Stampa, football-italia

Hlavní zprávy

Nejčtenější články