Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Juventus přepisoval rekordy, AS potřetí v řadě prohrálo

Řím – V oslavy titulu s velkým "V" se změnil poslední zápas Juventusu v italské lize. Turinský celek na domácím hřišti porazil Cagliari 3:0 a zároveň přepsal hned dva rekordy. Jako první tým Serie A dokázal v sezoně vyhrát všechny domácí zápasy a ziskem 102 bodů přepsal historické tabulky v předních evropských ligách. Druhý AS Řím zakončil sezonu třetí porážkou v řadě, tentokrát podlehl 0:1 na hřišti FC Janov.

Slavící Fernando Llorente z Juventusu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V dresu Juventusu se v závěrečném utkání ligového ročníku prosazovali výhradně hráči, kteří se objevili v širší nominaci reprezentačních týmů na mistrovství světa v Brazílii. Skóre otevřel už v osmé minutě z přímého kopu Andrea Pirlo, sedm minut nato po rohovém kopu zvýšil šestnáctou brankou v sezoně Fernando Llorente.

Ještě do přestávky pak ranou z voleje pod břevno uzavřel na 3:0 záložník Claudio Marchisio. Juventus tak ovládl tabulku s náskokem 17 bodů.

AS Řím prohrál na půdě FC Janov, když sedm minut před koncem zápasu vyzrál na ofsajdovou past hostů Joannis Fetfatzidis a vstřelil jedinou branku zápasu.

Už jistě sestupující Catania zdolala doma Bergamo 2:1, Jaroslav Plašil za vítěze do utkání z lavičky náhradníků nezasáhl. Utkání rozhodl v první minutě nastaveného času z pokutového kopu Gonzalo Bergessio. Catania opouští nejvyšší soutěž po osmi sezonách.

Italská fotbalová liga - 38. kolo:

FC Janov - AS Řím 1:0 (83. Fetfatzidis), Juventus Turín - Cagliari 3:0 (8. Pirlo, 15. Llorente, 40. Marchisio), Catania - Bergamo 2:1 (65. Lodi, 90.+1 Bergessio z pen. - 81. Koné),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články