Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jiráček v Německu zazářil, ale ví, že sláva je vratká

Wolfsburg - Petr Jiráček se v německé Bundeslize rychle aklimatizoval. V pátek ve svém čtvrtém vystoupení v soutěži podpořil výhru Wolfsburgu nad Freiburgem dvěma góly. Pro média se stal okamžitě hvězdou, sám hráč nově nabytou slávu prý ale neřeší.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

V kabině Wolfsburgu přibylo v zimním přestupovém období hned osm nových hráčů, z toho čtyři hrají s Petrem Jiráčkem v základu. Legrace si prý vinou nedokonalé němčiny příliš neužije. I proto si obden telefonuje s Pavlem Horváthem. „Je tady plno Chorvatů, jsou tady Brazilci, Češi, Poláci. Takže to není takové jako v Plzni, kde jsou všichni Češi,“ zvyká si pomalu Jiráček.

Přísný trenér Felix Magath nastolil v týmu takřka vojenskou disciplínu. O to více si český záložník užívá atmosféru domácích zápasů, na které pravidelně chodí 30 tisíc diváků. Dva důležité góly proti Freiburgu udělaly z českého záložníka v Německu přes noc hvězdu. „Už druhý den jsem si o sobě tady přečetl plno článků, ale já se do téhle role nechci příliš stavět. Nemám ji vůbec rád. Tohle vůbec nekomentuji, protože vím, jak je tohle vratké,“ říká Jiráček.

Český reprezentant by rád přijel podpořit své nedávné spoluhráče v zápase Plzně v Evropské lize proti německému Schalke, zřejmě ale bude muset drama sledovat jen doma u televize. „Musím říct, že jsem o tom přemýšlel, že bych sednul na letadlo, protože cesta do Prahy trvá 50 minut, ale vypadá to, že ve čtvrtek budeme mít zase dva tréninky, takže to asi nevyjde,“ lituje záložník.

V zápase Plzně může alespoň sledovat taktiku Schalke, jelikož to bude příštím soupeřem Jiráčkova Wolfsburgu v Bundeslize.

Je nám líto, video expirovalo.
Štáb ČT navštívil Petra Jiráčka
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články