Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jiráčkův výkon nadchl, Magath se přesto zlobil

Berlín – Fotbalista Wolfsburgu Petr Jiráček si za výkon v pátečním zápase proti Freiburgu, v němž vstřelil své první dva góly v Bundeslize, vysloužil v německých médiích chválu. Některá včetně odborného magazínu Kicker ho dokonce zařadila do sestavy kola. Trenér "Vlků" Felix Magath však potvrdil pověst náročného kouče a svůj tým i přes výhru 3:2 tvrdě zkritizoval.

Petr Jiráček za Wolfsburg
zdroj: ISIFA

Za muže zápasu pětadvacetiletého českého reprezentanta označil deník Berliner Morgenpost, podle něhož byl Jiráčkův výkon "asi jediným světlým bodem večera". Podle Hamburger Abendblattu vrátila zimní posila z Plzně do záložní řady Wolfsburgu znovu útočnou sílu. 

"Velmi dobrý výkon Magathova nového oblíbence," zhodnotil Jiráčkovo čtvrté vystoupení v Bundeslize server goal.com. "Z pozice defenzivního záložníka téměř všechno ubránil a předvedl velký tah dopředu. Připsal si na konto dvě trefy a několik vynikajících pasů na hrot," doplnil. Český fotbalista si vysloužil vysokou známku 8,5 z deseti možných. Totéž hodnocení získal i od jiného sportovního serveru spox.com. Od Kickeru dostal Jiráček vysokou známku 2, přičemž nejlepší na jeho stupnici je jednička.

"Petr je hráčem, který nám i dál bude pomáhat," pochválil svého svěřence Magath, který jinak neměl pro výkon svého mužstva slova uznání. "Bylo to to nejhorší, co jsme doma letos předvedli. Nemůžeme se radovat, natož být hrdí," prohlásil trenér poté, co páteční výhra posunula Wolfsburg na momentálně osmou příčku, jen čtyři body od pohárových pozic.

"Je nepochopitelné, jak může někdo takhle odevzdat soupeři kontrolu nad zápasem. Mysleli jsme jen na hru dopředu a vůbec jsme nebránili. Nepředvedli jsme žádné nasazení. Freiburg byl jasně lepší, my jsme měli jen štěstí," soptil po zápase osmapadesátiletý kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články