Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jiráček může být příští Nedvěd, tvrdí Magath

"Jiráček adaptaci na bundesligu zvládne rychle," tvrdí kouč fotbalového Wolfsburgu Felix Magath. "V následujících měsících se ukáže, zda bude mít potenciál vyrůst do fotbalisty světové extratřídy, kterým byl například Pavel Nedvěd. Po technické stránce je Jiráček vynikající. Potřebuje ale zocelit tvrdým tréninkem," řekl v rozhovoru pro deník Sport bývalý německý reprezentant a současný trenér Vlků.

Trenér Wolfsburgu Felix Magath
zdroj: ISIFA

I přesto, že si německý trenér vybral do týmu hned několik českých hráčů, osobní vztah k zemi nepociťuje. "Odehrál jsem u vás několik zápasů s národním mužstvem, moc kontaktů z hráčské éry mi ale nezůstalo," upřesňuje osmapadesátiletý kouč. "Český fotbal ale sleduji. Pohybuje se v něm celá řada zajímavých hráčů, kteří mají na to prosadit se v bundeslize."

Magath má zkušenost hned s několika českými hráči. Obránce Jan Šimůnek či bývalý záložník pražské bohemky Jan Morávek si pod trenérem příliš nezahráli. "Nemůžete říct, že se u mě Šimůnek neprosadil! Přišel velmi mladý a během mistrovské sezony odehrál dost zápasů." S Morávkem to ovšem bylo těžší. "Situace v klubu nebyla lehká, svou cestu v bundeslize si ale určitě najde,tvrdí.

Felix Magath

Jiráčka si kouč vybral i proto, že měl pověst tvrdého hráče, schopného zvládnout náročnou hru i trénink. "Osobně jsem Petra před přestupem neviděl. Sledoval ho ale tým mých skautů. Já jsem si o něm udělal obrázek v zápasech Ligy mistrů. Byl jsem si jistý, že se v bundeslize dokáže prosadit," tvrdí legenda Hamburgeru SV.

Wolfsburg má zájem i o dalšího plzeňského fotbalistu, mladého záložníka Václava Pilaře. Z jeho přestupu ovšem prozatím sešlo, Pilař stráví jaro v Plzni. "Je to škoda hlavně pro samotného hráče a možná taky pro národní tým. Mohl se tady dál vyvíjet. Uvidíme, jak to bude v létě," tvrdí Magath. Pilaře po zápase Ligy mistrů chválil i trenér Barcelony Pep Guardiola. Dle německého trenéra je ovšem tato chvála přehnaná. "Je ještě mladší než Jiráček. Nemůžeme a ani bychom neměli ho přechvalovat. Má před sebou pořád spoustu práce. Pokud ji zvládne, bude z něj jednou velký fotbalista, to je už teď jasné."

Ve dvojce záložníků nasazuje trenér vedle Jiráčka i Jana Poláka. Ten se teprve nyní vrátil do základní sestavy. "Na podzim byl nedostatečně koncentrovaný, udělal jednu velkou chybu. Potom ale dokázal, že je skutečný profesionál. Tvrdě trénoval a zaslouží si respekt,dodal Magath.

Zdroj
ČT sport, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články