Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jiráček: Chtěl jsem se v Německu dobře uvést

Praha - Fotbalový reprezentant Petr Jiráček přijel na sraz národního týmu poprvé jako hráč Wolfsburgu. V německém klubu se po zimním přestupu z Plzně rychle aklimatizoval a okamžitě se zařadil do základní sestavy. Pětadvacetiletý záložník zároveň pochválil své bývalé spoluhráče za výkon proti Schalke v nedávném dvojzápasu Evropské ligy.

Jiráček za Wolfsburg
zdroj: ČT24

"Za to, jaký výkon tam předvedli, si zaslouží poklonu," uznal Jiráček, který si s Wolfsburgem odvezl z Gelsenkirchenu v předposledním bundesligovém utkání debakl 0:4. "Plzeň tam dokázala hrát v deseti lidech vyrovnanou partii, takže určitě tam odehráli lepší utkání než my," uvedl.

Odchovanec Sokolova zatím nechtěl hodnotit své dosavadní výkony v dresu Wolfsburgu, ale přiznal, že si musel ze začátku zvykat na odlišný způsob hry. "Tady jsme většinou hodně drželi balon, byli jsme v roli favorita a proti nám většinou mužstva bránila. Ve Wolfsburgu hrajeme jenom na dva střední záložníky a většinou bráníme víc my," vysvětlil.

Jiráček odehrál v jarní části bundesligy všech šest zápasů a v utkání proti Freiburgu vstřelil dvě premiérové branky. "Hodně jsem dbal na to, abych se tam od začátku dobře uvedl. Chtěl jsem se postupně zlepšovat, a to, že jsem dal dva góly, byl už jen takový bonus," uvedl fotbalista přezdívaný Jiras.

Středeční zápas s Irskem bere Jiráček především jako test před evropským šampionátem. "Očekávám zápas, kdy si budeme moct vyzkoušet některé věci, které bychom chtěli hrát na Euru," podotkl pětinásobný reprezentant. Irský fotbal zatím zná pouze z televize, ale očekává fyzicky náročný a důrazný zápas s velkým množstvím soubojů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články