Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ježek zajistil Admiře dvěma góly postup a souboj se Spartou

Fotbalista Patrik Ježek dvěma góly výrazně přispěl k výhře Admiry Wacker 5:1 v odvetě druhého předkola Evropské ligy nad Žalgirisem Vilnius a k postupu do třetího předkola. V něm rakouský tým vyzve pražskou Spartu. Své další soupeře poznali i zbylí dva čeští zástupci v soutěži; Plzeň poměří síly s polským Ruchem Chorzów a Mladá Boleslav narazí na favorizované nizozemské Twente Enschede.

Patrik Ježek
zdroj: ISIFA

"Tento výsledek může fanoušky roztřást v kolenou, ale i v tomto zápase jsme našli nějaké díry," hodnotil vysokou výhru soupeře asistent trenéra Lavičky Zdeněk Svoboda. Teď se však podle svých slov soustředí na úvodní ligový zápas s Duklou. Ten také budeme vysílat na ČT2 a webu ČT4.

Ježkův celek si přivezl před týdnem z Litvy remízu 1:1, odveta ale byla od samého úvodu v jeho režii. Pětatřicetiletý český záložník patřil k ústředním postavám: ve čtrnácté minutě z pokutového kopu s přehledem zvýšil na 2:0 a ještě než v 62. minutě za potlesku tribun opustil trávník, stihl o deset minut dříve střelou ke vzdálenější tyči přidat čtvrtý gól domácích. Ježek se může těšit na to, že se po necelých devíti letech vrátí na Letnou, tentokrát jako soupeř.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta narazí na Admiru

Twente poslalo Mladé Boleslavi na dálku před nadcházejícím dvojzápasem velké varování. Předloňský nizozemský mistr před týdnem v domácím duelu s Interem Turku senzačně jen remizoval 1:1, ve Finsku ale naznačil, že mu strmě vzrůstá forma, když domácí Seveřany deklasoval 5:0. O dvě branky méně vstřelil na hřišti makedonského Metalurgu Skopje příští soupeř Plzně Ruch Chorzów. Polský vicemistr zvítězil venku 3:0 a po domácím triumfu 3:1 s přehledem prošel do dalšího předkola.

Vedle Ježka se brankově prosadil také Bořek Dočkal z Trondheimu v zápase na hřišti Ordabasy Šimkent. Rosenborg v Kazachstánu první půli prohrál, za stavu 1:1 přečkal pokutový kop domácích a od 83. minuty hrál v devíti bez vyloučených Wangberga s Pricou. Když už se domácí pomalu radovali z postupu, udeřil ve čtvrté minutě nastavení Dočkal a rozhodl. Bývalý záložník Liberce potvrdil, že ho úvod pohárové sezony zastihl ve střelecké formě. Trefil se v prvním předkole, před týdnem v úvodním duelu s Ordabasy zaznamenal oba góly svého celku a někdejšího účastníka prestižnější Ligy mistrů spasil i dnes.

Z českých legionářů se radovali z postupu Jan Rezek z kyperské Famagusty, útočník Tromsö Zdeněk Ondrášek a Tomáš Kalas z Arnhemu. Talentovanému bekovi ale výhra 3:1 nad Lokomotivem Plovdiv zhořkla, neboť v 79. minutě zavinil penaltu a dostal červenou kartu. Ze tří slovenských zástupců jde dál jen Trnava s českým koučem Pavlem Hoftychem, které po domácí výhře 3:1 stačila na trávníku Sliga Rovers remíza. Senica s trenérem Zdeňkem Psotkou i Slovan Bratislava vypadly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články