Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Boleslav na Islandu: I bez Chramosty doufá v hladký postup

Akureyri (Island) - Nic jiného než stvrzení hladkého postupu do 3. předkola Evropské ligy si před dalekou cestou na Island nepřipouštěli fotbalisté Mladé Boleslavi. Sami vědí, že kdyby ve čtvrteční odvetě promarnili náskok z prvního utkání a výhru 3:0, šlo by o velkou blamáž. 

"Byli bychom alibisty, kdybychom si připouštěli možnost vyřazení. Výhra 3:0 je velmi dobrý pohárový výsledek. Náskok se zdá být bezpečný, ale nesmíme polevit v koncentraci," řekl kouč Miroslav Koubek.

Optimismus a radost z úvodního výsledku Středočechům kazí to, že v neděli na několik měsíců přišli o klubový "poklad" - zraněného útočníka a nového kapitána Jana Chramostu. Teď si přejí, aby jednadvacetiletému hráči na dálku z Islandu udělali radost postupovým výsledkem a částečně rozptýlili jeho chmurné myšlenky.

"Zranění Honzy (Chramosty) je šok a obrovská ztráta, takový hráč na českých trávnících neběhá. Ale musíme se s tím vyrovnat," řekl Koubek. Dopředu oznámil, že Chramostovo místo na hrotu zaujme Martin Nešpor, letní posila z Bohemians 1905. "Musíme naši hru trochu změnit, Chramosta a Nešpor jsou typologicky odlišní hráči," poznamenal Koubek.

Pro Boleslav sezona téměř ani neodstartovala a už teď její kádr prosela řada zranění. Vedle Chramosty na druhý duel s Akureyri nevyrazili ani další útočník Marek Kulič, který si natáhl sval, a bek Radek Šírl. Dlouhodobě mimo hru jsou i Janíček, Zahustel, po zranění se teprve rozehrávají Štohanzl, Opiela a Brunclík.

"Takovou kalamitu jsem na začátku sezony asi ještě nikde nezažil," uvedl Koubek. Ten však z pověrčivosti ale zásadně nechtěl mluvit o tom, jakého soupeře by si přál do dalšího kola. Pokud Boleslav projde dál, narazí na vítěze souboje Twente Enschede - Inter Turku.

Boleslav má před odvetou s druholigovým islandským celkem "nahráno", nechce však dopustit žádné komplikace. I proto, že duel na dalekém severu je pro mužstvo generálkou na nedělní start v prvním ligovém kole v Teplicích. Tým by rád zůstal na vítězné vlně.

"Každý dobrý zápas s úspěšným koncem je povzbudivý, zvlášť když jsme těsně před ligou," uvedl Koubek. "Zase budeme chtít hrát o co nejlepší výsledek. I proto, abychom pomohli získat další body do českého pohárového koeficientu," prohlásil obránce Šírl. "Máme to skvěle rozehrané," přitakal útočník Lukáš Magera, který se v prvním duelu při premiéře v týmu blýskl dvěma góly.

Čtvrtý tým minulého ročníku české ligy, který se do Evropské ligy dostal až po vyřazení Olomouce kvůli její tři roky staré korupční aféře, ale islandského soka nebere na lehkou váhu, byť o boleslavském postupu už pochybuje málokdo.

Akureyri ale už v minulém kole ukázalo své možnosti, když irský tým Bohemians doma rozdrtilo 5:1. A stejný výsledek si Islanďané připsali i o víkendu v druholigovém duelu proti Leikniru Reykjavík. Pro Akureyri, nováčka v evropských pohárech, to byla první výhra v soutěži po pěti zápasech.

"Pro nás to je určitě varování," připustil Koubek. Zápas mezi Akureyri a Mladou Boleslaví začne ve čtvrtek ve 21:15 SELČ, hlavním rozhodčím je Litevec Gediminas Mažeika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články