Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Plzeň dvougólovým nástupem potvrdila postup přes Rustavi

Praha - Fotbalisté Plzně zvítězili v odvetě 2. předkola Evropské ligy doma nad Metalurgi Rustavi 2:0 brankami Michala Ďuriše a Vladimíra Daridy. Jelikož gruzínský celek porazili i v prvním duelu 3:1, s přehledem postoupili do 3. předkola, ve kterém vyzvou polského vicemistra Ruch Chorzów.

Radost fotbalistů Plzně
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Plzeň chtěla postup co nejrychleji potvrdit a povedlo se jí to už v 7. minutě. První rychlá akce po pravé straně nevyšla, a tak to domácí zkusili nalevo. Horváth narazil Limberskému, reprezentační bek se uvolnil a "bekhendovou" šajtlí odcentroval přesně na hlavu Ďuriše, který v zakončení nezaváhal. Už za tři minuty přišla definitivní postupová pojistka. Odražený míč se dostal na vápno k Daridovi a talentovaný záložník vymetl šibenici za zády gruzínského gólmana.

Rustavi se sice snažilo kombinací si vytvořit tlak, ale Plzeň ho k ničemu nepouštěla, naopak sama byla nadále nebezpečnějším celkem. Koláře však ve slibné pozici zablokoval obránce, Kolářův chytrý lob si pak Ďuriš nepřesně zpracoval a míč mu na poslední chvíli sebral brankář. Viktoria si poradila i s tím, že kapitán Horváth měl po celé utkání osobního strážce a nezapojoval se proto do rozehrávky tak často jako obvykle. Darida ho však při rozdělování míčů kvalitně zastoupil.

V druhé půli už Plzeň spíše šetřila síly, Rustavi se snažilo alespoň o čestný úspěch, ale obrana Viktorie jistě zastavovala jeho snahu o brejky. Až v 64. minutě poprvé zahrozil Dobrovolski, jehož rána z dálky lízla břevno. Plzeňskou hru rozhýbal střídající Hora, který nejprve našel na malém vápně Ďuriše, ale slovenský útočník mířil vedle. Po zaváhání gruzínské obrany se dostal do vyložené šance Malakjan, ale jeho tvrdou ránu zastavila horní část brankové konstrukce.

Také Rustavi se dostalo ještě do jedné slibné šance, když Sicharulidze střílel pohotově pod břevno, ale gólman Bolek stačil konečky prstů šanci zlikvidovat. Následně neuspěl střelou z úhlu Mikaberidze. Plzeň už ale v klidu utkání dohrála a mohla s fanoušky oslavit postup. Utkání přihlíželo 11 446 diváků, čímž byla o jedenáct diváků překonána dosavadní rekordní návštěva zrekonstruovaných Štruncových sadů z jarního duelu Evropské ligy proti Schalke.

Viktoria Plzeň - Metalurgi Rustavi 2:0 (2:0)

Branky: 7. Ďuriš, 10. Darida. Rozhodčí: Berntsen - Nebben, Opland (všichni Nor.). Diváci: 11.446. První zápas 3:1, postoupila Plzeň.

Plzeň: Bolek - Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský - Horváth, Darida - Fillo (63. Hora), Kolář (82. Hanousek), Malakjan (77. Řezník) - Ďuriš. Trenér: Vrba.

Rustavi: Bediašvili - Kakušadze (46. Lobjanidze), Machviladze, Intskirveli, Suchiašvili - Japaridze, Maisuradze, Dobrovolski, Gecadze (74. Kavtaradze) - Mikaberidze - Tatanašvili (61. Sicharulidze). Trenér: Žoržikašvili.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články