Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jeho tým je součástí Superligy, ale Klopp je proti a brání hráče Liverpoolu

Slavný Liverpool je mezi dvanácti týmy, které vytvořily novou Superligu, ale německý kouč týmu Jürgen Klopp s ambiciózním projektem nesouhlasí. Německý kouč se přesto zastal majitelů posledního anglického mistra. Zároveň vyzval fanoušky, aby nic nevyčítali hráčům, kteří do jednání o účasti v nové soutěži nebyli zapojeni.

Kouč Liverpoolu Jürgen Klopp
zdroj: ČTK/PA autor: Peter Byrne

"Poprvé jsem o založení superligy slyšel včera," řekl Klopp před pondělním zápasem anglické ligy v Leedsu, kde Liverpool remizoval 1:1. "Ale můj názor se nezměnil. Se založením superligy nesouhlasím a doufám, že se neuskuteční," připomněl svůj rozhovor pro magazín Kicker z roku 2019.

Také Liverpool se po pondělním vyhlášení nového projektu ocitl pod palbou kritiky bývalých hráčů, funkcionářů a fanoušků. Ti dokonce během dne vyvěsili u stadionu Anfield transparent s nápisem "Hanba vám. RIP 1892-2021." Před cestou na zápas s Leedsem pak hráče vypískali. Jejich soupeř se rozcvičoval v tričkách s nápisy "Liga mistrů: Zaslužte si ji" na hrudi a "Fotbal je pro fanoušky" na zádech.

"Myslím, že to není vůči nám spravedlivé. Sám také doufám, že se to nestane," řekl televizní stanici Sky Sports liverpoolský kapitán James Millner.

Je nám líto, video expirovalo.
Superliga vyvolala odpor ze všech stran

Klopp požádal fanoušky, aby z aktuálního dění nevinili jeho hráče. "Je to těžké. Vím, že z toho lidé nemají radost a chápu je. Nevím, co říct, protože jsem do toho jednání nebyl zapojen. Stejně jako mí hráči. Nevěděli jsme o tom. Slyšel jsem, že sundali na Anfieldu transparenty, ale tomu nerozumím, protože hráči přeci nic špatného neprovedli," řekl trenér šestinásobného vítěze Ligy mistrů a zopakoval, že se mu na tradiční soutěži líbí i fakt, že se do ní může díky svým výkonům dostat i tým, jako je aktuálně West Ham.

Na druhou stranu německý trenér odmítl kritiku majitelů FC Liverpool, kteří jsou podle něj "skvělí lidé, kteří se mu pokusí své rozhodnutí vysvětlit, i když neví, zda mu bude rozumět". Reagoval rovněž na kritiku Garyho Nevilla, který "Reds" pošťouchl, že hymna You will never walk alone (Nikdy nepůjdeš sám) působí nyní v jejich podání ironicky. "Máme právo tuhle hymnu zpívat. Je to naše hymna, ne jeho, ničemu z toho nerozumí. Nebudu mluvit o dalších klubech, ale přál bych Garymu, aby byl také na místě, kde není jen spousta peněz. On sám byl v Manchesteru United, kde byly, a teď je ve Sky, kde také jsou."

Klopp také kritizoval FIFA a UEFA. "Třeba teď UEFA změnila formát Ligy mistrů a bude víc zápasů než dřív. Sice jsem řekl, že se mi to nelíbí, ale oni to stejně udělali. FIFA plánuje zase mistrovství světa, a kdy chceme ty zápasy hrát? Na tyhle věci se upozorňovalo, ale změnilo se něco? Ne. Všechno je to o penězích," uvedl pro BBC Klopp, k němuž se připojil i trenér Leedsu Marcelo Bielsa. "Ve všech oblastech života se mocní starají o své a ostatní neřeší. Ve snaze mít další zisky zapomínají na ostatní. Bohatí bohatnou a chudí chudnou. Tohle obecně nedělá fotbalu dobře," dodal argentinský kouč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články