Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dostanou Real, Manchester City a Chelsea červenou kartu? Podle člena UEFA je vyloučí z LM

Podle člena výkonného výboru UEFA Jespera Möllera budou Real Madrid, Manchester City a Chelsea za založení Superligy vyloučeny z aktuálního ročníku Ligy mistrů. Dánský funkcionář v rozhovoru pro rozhlasovou stanici DR uvedl, že o tom bude vedení evropského fotbalu rozhodovat v pátek.

Fotbalisté Realu Madrid slaví gól proti Liverpoolu
zdroj: Reuters autor: Susana Vera

Real Madrid, Manchester City a Chelsea jsou mezi dvanácti velkokluby z Anglie, Španělska a Itálie, které oznámily založení nezávislé a uzavřené Superligy. UEFA to ostře odsoudila a pohrozila účastníkům řadou sankcí.

Všechny tři jmenované týmy postoupily v Lize mistrů do semifinále, která odstartují příští týden. Real má nastoupit proti Chelsea. Manchester City proti Paris St. Germain, jehož představitelé vytvoření Superligy nepodpořili.

Téma Superligy řešil i Fotbal fokus podcast, který naleznete i na Spotify a dalších podcastových aplikacích:

"Všichni tři musí být vyřazeni a očekávám, že k tomu dojde v pátek. Pak budeme řešit, jak dokončit Ligu mistrů," uvedl Möller s odkazem na páteční mimořádné zasedání výkonného výboru UEFA.

Pro vyloučení je také předseda UEFA Aleksander Čeferin. "Pořád s právníky řešíme, jaké kroky uskutečníme, ale využijeme všech dostupných trestů," konstatoval. "Já to vidím tak, že kluby i jejich hráči by co nejdříve měli být vyloučeni ze všech našich soutěží," dodal.

Pro kluby by účast v Superlize znamenala nemožnost startovat nejen v evropských pohárech, ale také v národních ligách. Hráče by zase přísné sankce mohly připravit mimo jiné i o start na mistrovství Evropy a v dalších reprezentačních soutěžích.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová smetánka chystá Superligu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články