Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Jednadvacítka zakončí kvalifikaci s Moldavskem. Ani výhra oslavy nerozproudí

Praha – Lvíčata čeká proti Moldavsku poslední zápas kvalifikace mistrovství Evropy. Výběr trenéra Vítězslava Lavičky potřebuje bodovat, aby udržel naději na přímý postup na šampionát v Polsku. Zároveň vyhlíží klopýtnutí Belgie. Tým se musí obejít bez kanonýra Patrika Schicka, který dostal pozvánku do áčka. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 17:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítka jde na Moldavsko

Lvíčatům momentálně patří první příčka v tabulce o dva body před Belgií, která však ještě bude hrát dva zápasy. V pátek se tým kouče Johana Walema představí v Černé Hoře, se kterou první zápas prohrál 1:2, o čtyři dny později nastoupí doma proti Lotyšsku, kde loni zvítězil 2:0.

Češi mají s Belgií lepší vzájemnou bilanci, takže jim k jistotě přímého postupu může stačit i remíza. Před rokem v Moldavsku však zvítězili 3:1 a i do domácího duelu půjdou jako favorité. "Je to ale zavádějící. Nicméně matematika je jasná, není to v našich rukách. Musíme vyhrát a pak budeme sledovat, jak si povede Belgie," řekl Lavička.

Bez dvou nejlepších střelců

Český kouč se bude muset obejít bez dvou opor. S deseti góly nejlepší střelec celé kvalifikace Patrik Schick byl povolán do reprezentačního áčka, zatímco kapitána Aleše Čermáka, který byl s pěti góly druhý nejlepší střelec týmu a s šesti asistencemi byl i nejlepším nahrávačem, vyřadilo zranění. Dodatečně proto byli povoláni útočník Matěj Pulkrab a záložník Daniel Tetour.

Přímý postup na mistrovství mají zajištěn pouze vítězové skupin, čtyři nejlepší celky z druhých míst čeká baráž.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články