Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Itálie vydolovala z penalty bod se Španělskem, Island čaroval v nastavení

Turín – V jihoevropském derby všechno dlouho směřovalo k tomu, že tři body poputují zásluhou Vitola na Hispánský poloostrov. Jenže v závěru zápasu fauloval v pokutovém území Ramos a z nařízené penalty jako správný kapitán srovnal De Rossi. Španělsko mohlo být za bod nakonec rádo, neboť druhý gól v brance De Gey nebyl uznán kvůli ofsajdu. Dramatický konec zápasu zažili Islanďané, kteří otočili duel s Finskem dvěma góly v nastavení. Pro lehké vítězství si naopak dokráčeli Chorvati, kteří deklasovali Kosovo 6:0. Hattrickem během první půle se blýskl útočník Mandžukič.

Kapitán Itálie Daniele De Rossi
zdroj: Reuters autor: STEFANO RELLANDINI

Španěly poslal do vedení v 55. minutě Vitola po chybě zkušeného brankáře Buffona. Osmatřicetiletý brankář Juventusu vyběhl mimo pokutové území, aby zažehnal nebezpečí po centru Busquetse, jenže míč minul a dobíhající Vitolo už měl snadnou práci otevřít střelecký účet zápasu.

"Zvažoval jsem, jak odkopnout míč. Bál jsem se, že trefím protihráče, tak jsem se rozhodl jinak a dopadlo to takhle," řekl po zápase Buffon. "Jednou za rok a půl se takové chybě mohu zasmát. Pokud by se to v příštích dnech opakovalo, tak už bych se smál méně," dodal zkušený gólman.

Spoluhráči se ho zastali. "Alespoň Gianluigi dokázal, že je také jen člověk a není robot. Dosud jsme o tom měli pochybnosti," usmíval se stoper Leonardo Bonucci, který hraje s Buffonem i v Juventusu.

"I ti nejlepší gólmani udělají občas chybu. Nejsou to stroje. I když bych ho raději viděl dělat chybu v dresu Juventusu," dobíral si gólmana De Rossi, který hájí barvy AS Řím. 

Španělé však svoje vedení neudrželi. V 82. minutě totiž Ramos v šestnáctce fauloval Édera a pokutový kop proměnil De Rossi. Záložník AS Řím tím prodloužil italskou neporazitelnost v kvalifikacích na 52 zápasů a zároveň soupeřům nedopřál odplatu za porážku 0:2 z osmifinále letního evropského šampionátu. 

Kaňkou na vybojované italské remíze bylo vyřazení Graziana Pellého z reprezentace. Útočník po střídání v 59. minutě odmítl podat ruku trenérovi Giampieru Venturovi. Italská federace hráče okamžitě poslala zpět do čínského Šantungu, takže nebude k dispozici pro nedělní zápas kvalifikace mistrovství světa s Makedonií. 

Skupinu G vede bez ztráty bodu Albánie, která v Lichtenštejnsku zvítězila 2:0 i díky trefě bývalého útočníka Sparty a Slavie Balaje.

Island rozhodl v páté minutě nastavení

Island v Reykjavíku zdolal Finsko 3:2 díky skvělému obratu v nastaveném čase. V 91. minutě vyrovnal Finnbogason a za pět minut rozhodl o výhře domácích Ragnar Sigurdsson. Kouzlo ostrovanů, kteří nadchli svět nečekanými výkony, tak působí dále. V úvodním utkání remizovali s Ukrajinou.

Kosovu nevyšla domácí soutěžní premiéra a favorizovanému Chorvatsku podlehlo 0:6. Už během úvodních 35 minut se blýskl hattrickem útočník Mandžukič, pro kterého to byly první góly v sezoně. Po změně stran zvýraznili triumf hostů Mitrovič, Perišič a Kalinič.

I další dva dnešní souboje účastníků Eura ve Francii skončily nerozhodně. Rakousko hrálo ve Vídni 2:2 s Walesem, stejný výsledek si z Turecka odvezla i Ukrajina, přestože ve 27. minutě vedla v Konye už o dvě branky.

Výsledky kvalifikace MS 2018 ve fotbale:

Skupina D:

Dublin: Irsko - Gruzie 1:0 (0:0) Branka: 56. Coleman. Rozhodčí: Chapron (Fr.).
Vídeň: Rakousko - Wales 2:2 (1:2) Branky: 28. a 48. Arnautovic - 22. Allen, 45.+1 vlastní Wimmer. Rozhodčí: Cakir (Tur.).
Kišiněv: Moldavsko - Srbsko 0:3 (0:2) Branky: 19. Kostič, 37. Ivanovič, 59. Tadič. Rozhodčí: Kulbakov (Běl.).

Skupina G:

Skopje: Makedonie - Izrael 1:2 (0:2) Branky: 63. Nestorovski - 25. Hemed, 43. Ben Chaim. Rozhodčí: Marriner (Angl.). ČK: 90.+4 Tibi (Izrael).
Vaduz: Lichtenštejnsko - Albánie 0:2 (0:1) Branky: 11. Hyka, 71. Balaj. Rozhodčí: Bognar (Maď.).
Turín: Itálie - Španělsko 1:1 (0:0) Branky: 82. De Rossi z pen. - 55. Vitolo. Rozhodčí: Brych (Něm.).

Skupina I:

Konya: Turecko - Ukrajina 2:2 (1:2) Branky: 45. Tufan, 81. Calhanoglu z pen. - 24. Jarmolenko z pen., 27. Kravec. Rozhodčí: Gräfe (Něm.).
Reykjavík: Island - Finsko 3:2 (1:2) Branky: 37. Árnason, 90.+1 Finnbogason, 90.+6 R. Sigurdsson - 21. Pukki, 39. Lod. Rozhodčí: Oddvar Moen (Nor.).
Škodra: Kosovo - Chorvatsko 0:6 (0:3) Branky: 6., 24. a 35. Mandžukič, 68. Mitrovič, 83. Perišič, 90.+2 Kalinič. Rozhodčí: Fernández Borbalán (Šp.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články