Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Jednadvacítka přišla o Holíka a Lingra, nahradí je Klíma se Součkem

Sestavu musela řešit reprezentační fotbalová jednadvacítka před zápasy evropské kvalifikace ve Skotsku a v Litvě. Ze zdravotních důvodů vypadli jablonecký krajní obránce Libor Holík a ofenzivní univerzál Ondřej Lingr ze Slavie. Trenér Karel Krejčí místo nich povolal zadáka Jakuba Klímu a středopolaře Filipa Součka.

Jednadvacítka v utkání se Slovenskem
zdroj: twitter/@ceskarepre_cz

Sparťan Souček byl do jednadvacítky nominován poprvé. Mladoboleslavský Klíma se "Lvíčaty" už absolvoval zářijový sraz, ale do utkání se San Marinem a Chorvatskem nezasáhl.

Jednadvacítka se sešla v pondělí, celý tým absolvoval povinný test na koronavirus s negativním výsledkem, takže může pokračovat v přípravě podle plánu. V úterý bude trénovat v Kunicích a ve středu odletí do Skotska.

Čeští mladíci vedou tabulku kvalifikační skupiny o dva body před Řeckem, které má ale o zápas méně. Krejčího výběr se v pátek představí v Edinburghu a o čtyři dny později v litevském městě Marijampole. Kvalifikaci završí v listopadu v Řecku. Na šampionátu se představí vítězové devíti skupin a pět nejlepších týmů z druhých míst. Maďarsko a Slovinsko mají jako pořadatelé účast zajištěnou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články