Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lvíčata čeká klíčová fáze kvalifikace, v Karviné hostí Řecko

Čeští fotbalisté do 21 let odehrají druhé utkání kvalifikace mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Karla Krejčího přivítají v Karviné Řecko a pokusí se navázat na zářijovou úvodní výhru 2:0 nad Litvou. V pondělí mladíci uzavřou říjnový blok dalším domácím zápasem proti Skotsku v Uherském Hradišti. Utkání vysílá živě od 16:50 program ČT sport či webu ctsport.cz.

Jednadvacítka je v tabulce šestičlenné skupiny na třetím místě za říjnovými soupeři, kteří odehráli o zápas více.

Přímý postup na šampionát v Maďarsku a Slovinsku si zajistí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst bez zápasů s šestým týmem skupiny.

Zbylých osm mužstev na druhých příčkách si zahraje baráž a úspěšná čtveřice zkompletuje 16 účastníků mistrovství.

V předešlé kvalifikaci čeští mladíci ještě s trenérem Vítězslavem Lavičkou nepostoupili, ve skupině skončili třetí za Chorvatskem a Řeckem.

Oba týmy mají "lvíčata" za soupeře v kvalifikaci i tentokrát, stejně jako San Marino. Kouč Krejčí považuje nadcházející domácí dvojzápas za stěžejní.

"Oba zápasy jsou hodně významné. Pohled na tabulku je jasný: Řecko i Skotsko jsou zatím stoprocentní, dopředu jsme je brali jako spolufavority skupiny, a pokud s nimi hodláme držet krok, zvlášť v domácích zápasech nesmíme ztrácet body. A to my dopustit nechceme," uvedl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítku čekají důležité domácí zápasy s Řeckem a Skotskem

"Skotsko v září vyhrálo v Chorvatsku, což mluví samo za sebe. Ale už jsem několikrát zmínil, že náš tým má svoji vnitřní sílu a drží pospolu. Teď je ideální čas, aby to kluci na hřišti znovu potvrdili. Všechny nás žene touha postoupit, a pokud zvládneme podobně těžká utkání, zase se tomu snu přiblížíme," dodal bývalý kouč Viktorie Plzeň.

Z nominace mu kvůli zranění vypadl teplický Patrik Žitný, kterého nahradil David Douděra z Dukly Praha. Mimo hru jsou také sparťané Václav Drchal a Ladislav Krejčí i brankář Jiří Letáček.

K hlavním oporám týmu by měli patřit Jan Matoušek, Adam Hložek a Michal Sadílek, který už nahlédl do reprezentačního "áčka".

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články