Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sadílek chce úspěchy s jednadvacítkou i s Eindhovenem: Už se nemůžu dočkat, až to vypukne

Konečně. Se spoluhráči z reprezentační fotbalové jednadvacítky se kvůli pandemii koronaviru neviděl od listopadu a přiznal, že už se těšil jako malý kluk na Vánoce. Teď se Michal Sadílek se spoluhráči chystá na nadcházející kvalifikační zápasy o postup na mistrovství Evropy 2021 se San Marinem a Chorvatskem.

"S kluky jsme v denním kontaktu, píšeme si i s realizákem. Moc jsme se těšili. Opravdu jako malý kluk, když byly Vánoce a noc předtím jsem doufal v nějaké dárky. Už se nemůžeme dočkat, až to zítra zase vypukne," řekl Sadílek v on-line rozhovoru s novináři.

Výběr trenéra Karla Krejčího čeká ve středu zápas v San Marinu a v pondělí vyzve v Českých Budějovicích Chorvatsko. "Lvíčata" vedou skupinu o bod před Řeckem, které má ale zápas k dobru. "Samozřejmě se první soustředíme na San Marino, zápas musíme zvládnout a připravit se co nejlépe na Chorvatsko," konstatoval jednadvacetiletý defenzivní univerzál.

"Máme i hráče, kteří mají třeba dvě žluté karty a hrozí jim suspendace. I v tomhle se musíme držet a pak až se soustředit na Chorvatsko," prohlásil hráč nizozemského PSV Eindhoven.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslanec Gazdík navrhl Sadílka na vyznamenání

Touží postoupit na evropský šampionát, který se uskuteční příští rok v Maďarsku a Slovinsku. Bude rozdělený na dvě části, v březnu se odehrají základní skupiny a na přelomu května a června vyřazovací fáze. "Chceme postoupit do březnového miniturnaje a až pak se budeme dívat zase dál," řekl Sadílek.

Jasný cíl si před začátkem nového ročníku dává i v klubu. "Chceme poprvé od roku 2018 vyhrát titul a dostat se v Evropské lize a v Nizozemském poháru co nejdál," vysvětloval Sadílek, že chtějí opět získat nějakou trofej.

Po vypuknutí pandemie koronaviru rozdělil půl milionů korun mezi nemocnici v rodném Uherském Hradišti a město Uničov. "Jsem rád, že to pomohlo. Měl jsem zprávy z nemocnice a Uničova, že peníze využijí na smysluplné věci a že jim to dokáže pomoct v boji proti koronaviru. Za to jsem byl moc rád. Doufám, že tohle překonáme," dodal odchovanec Slovácka, za které hraje jeho starší bratr Lukáš.

Místopředseda hnutí Starostové a nezávislí (STAN) Petr Gazdík ho za darování peněz navrhl na medaili Za zásluhy. Sadílek si nedovede představit, že by ji získal. "Nedělal jsem to pro tuhle věc. Potěšilo mě, když mi pan Gazdík volal, že mě nominoval na tuhle cenu. O tom rozhodují jiní lidé, do toho bych nemluvil," prohlásil Sadílek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články