Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jednadvacítka má po týmovém výkonu další remízu, s Německem hrála 1:1

Praha – Výběr fotbalistů trenéra Jakuba Dovalila čelil soupeři, se kterým se příští rok v létě na domácím mistrovství Evropy utká v základní skupině na totožném stadionu. První branku dal po signálu z autového vhazování Michael Krmenčík. Vyrovnání zařídil záložník Stuttgartu Moritz Leitner. V utkání nemohlo pro zdravotní problémy nastoupit několik opor.

Utkání Česko - Německo do 21 let
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Češi nastoupili k zápasu čtyři dny po remíze 2:2 s Dánskem se změnami v sestavě. Útočníka Kadlece vyřadila teplota a kvůli potížím se svalem nehrál Petrák.

"Tahle generace je taková zvláštní, protože za dva roky se nestalo, abychom byli kompletní," řekl Dovalil. "Je to škoda, když vypadne Brabec, Frýdek a pak během srazu Kadlec s Petrákem. Lékaři i maséři dělali co mohli, ale je to i o přístupu hráčů. Když řeknou, že se necítí nebo mají najednou teplotu, tak je tam dát nemůžeme," dodal.

Šanci v základu dostali Takács s Krmenčíkem a právě po přiťuknutí prvního a střele z voleje druhého šli Češi po aktivním úvodu do vedení. Němce inkasovaná branka probudila, ale přesto si v prvním poločase vypracovali jen jednu šanci zakončenou slabým pokusem Bittencourta.

"Byl to nacvičený signál, trénovali jsme to den před zápasem," řekl Krmenčík. "Němci byli laxní, to mě překvapilo. Dvacet minut jsme byli lepší, pak už byli kombinačně někde jinde. No a druhý poločas... Tak to vypadá, když si jdou zahrát milionáři fotbal," přidal.

Německý tlak pokračoval i po přestávce a soupeř se dočkal vyrovnání. Nejprve ve velké šanci minul Younes, poté dokonce Hofmann trefil tyč a dorážejícího Leitnera vychytal Pavlenka, ale v 62. minutě už po rychlé akci zužitkoval převahu střelou zblízka střídající Leitner.

"V prvním poločase jsme začali trochu vlažně a byli jsme potrestáni. Ale postupně jsme se do zápasu dostali a nakonec jsme mohli vyhrát i vyšším rozdílem," řekl německý kouč Horst Hrubesch. "Když po přestávce poslali Němci na hřiště hráče ze základu, byla ve mně malá dušička. Obavy se potvrdily, šancí měli hodně, ale kluci to vybojovali a toho si cením," přidal Dovalil.

"V rámci možností to byl dobrý výkon, nejsme na takové úrovni, abychom jako v prvním poločase hráli celý zápas," přidal český trenér. "Po Dánsku jsem hráčům zdůrazňoval, že když do hry nedají srdce a bojovnost, tak si můžeme kreslit a stříhat videa, jak chceme, ale takové to ego a síla musí přijít z nich. Dneska to tam bylo a na to musíme navázat," prohlásil.

Češi nakonec nerozhodný výsledek udrželi, připsali si cennou remízu a vylepšili letošní bilanci na jednu výhru, dvě remízy a čtyři prohry. "Rok to byl neúspěšný, ale splnil účel. Hlavní pro nás je připravit se na mistrovství Evropy a mužstvo nám krystalizuje," uvedl Dovalil. "Ale jsem z toho lehce nervózní, protože jsme byli zvyklí vyhrávat a letos jsme prohráli tři zápasy za sebou," dodal.

Česko - Německo 1:1 (1:0)

Branky: 20. Krmenčík - 62. Leitner. Rozhodčí: Schüttengruber - Brandner, Rigler (všichni Rak.). ŽK: Takács, Baránek, Skalák - Hofmann, Bittencourt. Diváci: 2920.

Česko: Pavlenka - Holeš, Baránek, Kalas, Hybš - Skalák (80. Jánoš), Zmrhal, Trávník (69. Houska), Takács (87. Jugas), Holzer (46. Matěj Hanousek) - Krmenčík. Trenér: Dovalil.

Německo: Horn (46. Karius) - Korb, Süle, Heintz, Günter - Bittencourt, Geis, Arnold (46. Leitner), Meyer, Younes - Kachunga (46. Hofmann). Trenér: Hrubesch.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy