Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jednadvacítka zachránila remízu s Dány až v závěru

Praha – Čeští fotbalisté do 21 let remizovali v přípravném utkání v Praze s Dánskem 2:2. Češi dvakrát prohrávali po brankách Jense Jönssona a Jeppeho Andersena, ale pokaždé dokázali vyrovnat. V prvním poločase se o to postaral Václav Kadlec a poté v 89. minutě Ladislav Takács.

Utkání ČR - Dánsko
zdroj: ČTK

Hosté udeřili hned z první vážnější akce, ve druhé minutě hlavičkoval ve vápně osamocený Jönsson. Češi mohli vyrovnat vzápětí, ale Kadlec, který se do nominace vrátil po dvaceti měsících, mířil po Holzerově centru jen do brankáře Jensena.

V 16. minutě už byl útočník bundesligového Frankfurtu přesnější a po zmatcích v dánské obraně vyrovnal. Po necelé půlhodině navíc mohl Kadlec poslat domácí tým do vedení, ale zjevně byl překvapen, že míč propadl až k němu, a pouze ho hrudí srazil těsně vedle.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání ČR - Dánsko

Trest přišel v 36. minutě. Jeppe Andersen si posunul míč na střed a z dvaceti metrů přesnou ranou k tyči dal druhý dánský gól. Do šaten se přesto mohlo jít za vyrovnaného stavu, jenže Kadlec zblízka pouze trefil gólmana.

Do druhého poločasu nastoupili Dánové s čtyřmi změnami v sestavě a dlouho s přehledem kontrolovali hru. Češi se dostali ke slovu až v samém závěru a minutu před koncem se dočkali vyrovnání. Po odraženém míči po rohu se o něj postaral Takács.

Český tým přesto prodloužil nelichotivou sérii, když v šesti letošních zápasech zaznamenal čtyři prohry a po jedné prohře a remíze.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články