Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Je to strašně důležité vítězství pro vývoj skupiny i pro naše sebevědomí, řekl Schick

Zatímco v klubu útočník AS Řím Patrik Schick formu spíše hledá, v reprezentaci se začíná probouzet a potvrzovat roli největší hvězdy týmu. V září skóroval po krásné individuální akci proti Ukrajině a včera jako střídající hráč zařídil vítězství 2:1 na Slovensku. Dvaadvacetiletý forvard tak vrátil český výběr do boje o první místo ve skupině Ligy národů před úterním duelem na půdě vedoucí Ukrajiny.

Patrik Schick (č. 19) po utkání se Slovenskem
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Jsem hrozně rád, že jsme to zvládli, protože v posledních zápasech to nebylo ono. Je to strašně důležité vítězství pro vývoj skupiny i pro nás vzhledem k sebevědomí," prohlásil Schick a dodal. "Teď se dá říct, že se rozhodne na Ukrajině, o jaké umístění budeme hrát." 

Nový kouč Jaroslav Šilhavý nechal aktuálně nejdražšího hráče českého mužstva jen na lavičce, v základní sestavě nastoupil Michael Krmenčík. "Roli na střídačce jsem přijal. Pro tento souboj se typologicky asi víc hodil 'Krmelec'. Trenéři nás na zvolený způsob hry dobře připravili takticky. Za to jim patří dík," ocenil Schick Šilhavého a jeho realizační tým, který v září nahradil Karla Jarolíma a jeho asistenty.

"Slováci nehráli úplně super zápas, ale i kvůli nám, protože jsme dobře zvládali taktiku a vyráželi jsme do protiútoků. To byl třeba rozdíl oproti střetnutí s Ukrajinou, kde jsme byli zaskočeni tím, jak soupeř rozehrával a nevěděli jsme, kam dřív skočit. Teď všichni věděli, kde se mají pohybovat. Tím nechci nějak kritizovat práci pana Jarolíma, prostě nám to vyšlo se vším všudy," dodal Schick.

Do hry naskočil v 73. minutě a o tři minuty později vstřelil hlavou rozhodující gól po centru Bořka Dočkala. "Nabíhal jsem zezadu a věděl jsem, že bude centrovat pravačkou a míč se bude točit od brány. Bylo to dobře sladěné s náběhem," popsal Schick svůj čtvrtý zásah v národním týmu. "Bořek umí dávat dobré míče, jeho kreativita nám vpředu asi předtím chyběla," připustil.

Na stadionu v Trnavě bylo plno, jen v českém sektoru z poloviny prázdno, což Schicka mrzelo. "Trochu jsem čekal, že přijede víc českých fanoušků. To mě mrzí, protože mohli konečně zažít dobrý výkon a vítězství. Proto doufám, že na odvetu v Praze (19. listopadu, pozn. autora) bude vyprodáno a atmosféra bude ještě lepší," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články