Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Šilhavý po vítězném debutu: Víc jsem si přát asi nemohl, snad to nebude jen vlaštovka

Víceméně ideální premiéru na lavičce národního týmu prožil nový trenér Jaroslav Šilhavý. Po vítězství 2:1 na Slovensku si pochvaloval výkon svých svěřenců a doufá, že na něj dokážou pravidelně navazovat i v budoucnu. Zároveň byl rád, že česká reprezentace oživila šance na vítězství ve skupině B1 Ligy národů.

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý
zdroj: REUTERS autor: Radovan Stoklasa

"Víc jsem si asi přát nemohl. V takovém velkém zápase, ještě v derby na Slovensku. To je úžasné. Mám z toho obrovskou radost," řekl Šilhavý a dodal. "Věřím, že to nebude jen taková první vlaštovka, ale že budeme sílit a ještě se zlepšovat. Tím, že jsme dnes vyhráli, začneme společné práci ještě více věřit. Atmosféra bude mnohem lepší." 

Češi zvítězili na Slovensku díky přesným trefám útočníků Michaela Krmenčíka a Patrika Schicka z druhého poločasu. "Musím pochválit celý tým. Oba hrotoví hráči dali gól a asistoval jim Bořek Dočkal. Ne nadarmo je nejlepší nahrávač v americké lize. Je to asi nejsilnější osobnost, co teď máme," pochválil nového kapitána Šilhavý.

"K soupeři jsme chovali respekt, mají výborné hráče. Na začátku druhé půle měl navíc obrovské šance, kdy jsme z toho trochu vypadli, ale naštěstí je nedal. Myslím, že jsme dnes chtěli víc a o ten gól jsme asi byli lepší," pokračoval bývalý kouč Slavie.

Za rozhodující faktor označil zlepšenou defenzivu. "V předchozích duelech jsme dostávali hloupé góly, byli jsme otevření. Řekli jsme si, že takhle to nejde, a bránili jsme trochu jinak. Chtěli jsme být kompaktní, nepouštět je středem. To byl klíč k úspěchu. Neříkám, že to bylo bez chyb, ale věřím, že po jejich analýze se budeme každým dalším zápasem zlepšovat."

Tým navíc pochválil za to, jak od pondělního srazu pracoval. "Určitě měla z části vliv i trenérská změna, ale nemyslím si, že se najednou obraz celkově změnil. Byli tu trochu jiní hráči. Spoustu práce jsme udělali, nemyslím jen fotbalové, ale i kolem mužstva - ať už na hotelu, nebo tady v kabině. Musím kluky pochválit - nejen ty na hřišti, ale i všechny v realizačním týmu, a také ty, kteří nehráli," uvedl Šilhavý.

Jeho svěřenci mimo jiné oživili naději na výhru ve skupině Ligy národů. Ztrácejí tři body na vedoucí Ukrajinu, kde se představí v úterý. "Oba celky měly před zápasem nula bodů, nutně potřebovaly uspět, protože Ukrajina měla šest. My jsme se dostali do hry. Chtěli jsme něco nejen nastartovat, ale i udržet postupovou šanci, což se nám podařilo," zakončil Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články