Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jankto svému Getafe k bodům nepomohl. Barcelona otočila proti Elche

Lídr španělské fotbalové ligy Real Madrid porazil ve 27. kole doma 4:1 šestý San Sebastian. "Bílý balet" využil páteční zaváhání druhé Sevilly a zvýšil náskok v čele soutěže na osm bodů. Střídající reprezentační záložník Jakub Jankto neodvrátil prohru Getafe 0:2 na hřišti Espaňolu. Pamplona překvapila účastníka Ligy mistrů Villarreal a vítězstvím 1:0 ukončila "Žluté ponorce" šestizápasovou sérii bez porážky.

Real doma brzy prohrával po Oyarzabalově proměněné penaltě, ještě do pauzy ale stav dvěma výstavními trefami otočil. Nejprve srovnal ve 40. minutě střelou ze střední vzdálenosti Camavinga a o chvíli později ho napodobil takřka stejným způsobem Modrič.

Na druhou branku přihrál kapitán Karim Benzema, jenž jako třetí hráč po Lionelu Messim (192) a Danim Alvesovi (103) překonal v tomto století hranici sta asistencí v La Lize. Sám francouzský kanonýr navíc proměnil v 75. minutě pokutový kop a 20. gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže. Čtvrtý gól přidal střídající Asensio.

Espaňol zvítězil po sedmi utkáních díky dvěma brankám v úvodním dějství. Nejprve se trefil v 17. minutě Cabrera a o deset minut později se míč nešťastně odrazil do sítě od bránícího Cabaca.

Jankto přišel na hřiště v 81. minutě, výsledek už se ale nezměnil a Getafe zůstává patnácté. Espaňol je na 12. místě.

Barcelona natáhla sérii bez porážky na osm utkání, zápas na hřišti čtrnáctého týmu tabulky Elche ale musela po Fidelově brance ze 44. minuty otáčet. Po hodině hry srovnal první ligovou trefou v dresu "blaugranas" střídající Torres a v 84. minutě dokonal obrat z penalty Depay.

Barcelona porazila Elche poosmé v řadě a vítězně se naladila na čtvrteční úvodní osmifinále Evropské ligy proti Galatasarayi.

Atléticu Madrid zajistil vítězství v souboji o čtvrté místo dvěma trefami Joao Félix. Portugalský útočník zažil dvougólový zápas poprvé od listopadu 2020. Atlético neprohrálo s Betisem pošesté v řadě.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:

Pamplona - Villarreal 1:0 (63. Ávila), Espaňol Barcelona - Getafe 2:0 (17. Cabrera, 27. vlastní Cabaco), Valencie - Granada 3:1 (48. Guedes, 51. Gómez, 61. Soler z pen. - 56. vlastní Domenech), Real Madrid - San Sebastian 4:1 (40. Camavinga, 43. Modrič, 75. Benzema z pen., 79. Asensio - 10. Oyarzabal z pen.), Cádiz - Vallecano 2:0 (55. Alcaraz, 63. Idrissi), Elche - FC Barcelona 1:2 (44. Fidel - 61. Torres, 84. Depay z pen.), Vigo - Mallorca 4:3 (61. a 90.+6 z pen. Aspas, 13. Galhardo, 25. Suárez - 17. González, 49. vlastní Aidoo, 87. Sevilla z pen.), Betis Sevilla - Atlético Madrid 1:3 (45.+5 Tello - 2. a 61. Joao Félix, 80. Lemar)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články