Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Bilbao porazilo Espaňol 2:1. Naopak Madrid v Camp Nou padl

Fotbalisté Bilbaa zdolali ve 23. kole španělské ligy Espaňol Barcelonu 2:1 a přiblížili se tak k pohárovým příčkám o jediný bod. Naopak druhý městský celek FC Barcelona porazil obhájce titulu Atlético Madrid 4:2 a posunul se před něj na čtvrté místo. Katalánský tým, který od 69. minuty dohrával bez vyloučeného obránce Daniho Alvese, bodoval v sedmém kole za sebou. Real Madrid porazil Granadu 1:0 a v čele tabulky odskočil Seville na rozdíl šesti bodů.

Radost fotbalistů Bilbaa
zdroj: Reuters autor: Vincent West

Hostující Espaňol poslal už ve třetí minutě do vedení Tonny Vilhena, ale domácí skóre rychle otočili. V páté minutě vyrovnal Oihan Sancet a v 16. minutě přidal druhou branku Athleticu Inigo Martínez.

Bilbao prodloužilo sérii bez porážky na čtyři zápasy a na osmém místě ho od Villarrealu na šesté příčce, která zaručuje předkolo Konferenční ligy, dělí jediný bod. Espaňol před nedělním derby se čtvrtou Barcelonou prohrál podruhé za sebou.

Hosté na Camp Nou otevřeli skóre v osmé minutě díky Carrascovi, jenže vzápětí po parádním zakončení z voleje do vzdálenější šibenice srovnal Alba. Obrat dokonal Gavi a v závěru úvodního dějství přidal třetí trefu "Blaugrana" Araújo.

Krátce po pauze zvýšil na 4:1 Alves. Atlético inkasovalo v lize pod trenérem Simeonem čtyři branky poprvé od prosince 2012, kdy na Camp Nou prohrálo 1:4. V58. minutě snížil bývalý hráč Barcelony Suárez. Alves byl následně po intervenci videorozhodčího vyloučen za šlapák na Carrasca, jenže "Rojiblancos" více než 20 minut trvající přesilovku nevyužili.

"Je to víc než vítězství. My i fanoušci jsme to potřebovali. Byli jsme lepší. Mohl by to být bod zlomu. Mám z toho dobré pocity. Je to velmi důležitá výhra," citoval deník Marca trenéra Barcelony Xaviho. "Dnes jsme viděli Barcu, jakou si představujeme. Hráli jsme velmi intenzivně. V této složité sezoně můžeme být na tento zápas hrdí," dodal Alba.

Real odskočil od Sevilly na šest bodů

O výhře Realu Madrid na Santiago Bernabéu rozhodl v 74. minutě Asensio. Bílý balet se musel obejít bez zraněných ofenzivních hvězd Benzemy a Viníciuse Júniora.

Sevilla nedokázala vstřelit gól na hřišti Pamplony a náskok vedoucího Realu sice stáhla na rozdíl tří bodů, "Bílý balet" ale má nedělní domácí duel s Granadou k dobru.

Vigo vyhrálo na svém stadionu potřetí v řadě, tentokrát si poradilo 2:0 s Vallecanem. Obě branky vstřelil záložník Méndez a Celta se dostala na desáté místo o bod za Vallecano.

Mallorca porazila v záchranářské bitvě 2:1 Cádiz. Na svého dnešního soupeře, který je na první sestupové příčce, tak má náskok pět bodů.

Španělská fotbalová liga - 23. kolo:

Bilbao - Espaňol Barcelona 2:1 (4. Sancet, 16. Martínez - 3. Vilhena), Elche - Alavés 3:1 (47. a 58. Milla, 86. Fidel - 18. Joselu), Mallorca - Cádiz 2:1 (20. Sevilla z pen., 66. Muriqi z pen. - 8. Alcaraz), Vigo - Vallecano 2:0 (12. a 81. Méndez), Pamplona - FC Sevilla 0:0, Valencie - San Sebastian 0:0, FC Barcelona - Atlético Madrid 4:2 (10. Alba, 21. Gavi, 43. Araújo, 49. Alves - 8. Carrasco, 58. Suárez), Betis Sevilla - Villarreal 0:2 (41. Torres, 83. Capoue), Real Madrid - Granada 1:0 (74. Asensio).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články