Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Barcelona končí i v poháru, triumf neobhájí po porážce s Bilbaem. Real Madrid jde dál

Fotbalisté Barcelony triumf ve Španělském poháru neobhájí. Katalánský velkoklub prohrál v osmifinále na hřišti Athleticu Bilbao 2:3 po prodloužení, a nepodařilo se mu tak zopakovat proti stejnému soupeři vítězství z loňského finále (4:0). Postup mezi osm nejlepších týmů naopak slaví Real Madrid, který v oslabení otočil duel v Elche a vyhrál po prodloužení 2:1.

Frenkie de Jong z Barcelony v souboji s Iňaki Williamsem z Bilbaa
zdroj: ČTK/AP autor: Alvaro Barrientos

Barcelona, které patří ve španělské lize šesté místo, dokázala v duelu dvakrát dorovnat nepříznivý stav. Nejprve na Muniainovu trefu z druhé minuty odpověděl svou první brankou v klubu Torres a na Martínezův gól z 86. minuty zareagoval ještě ve třetí minutě nastaveného času po Alvesově přihrávce Pedri.

Ve 105. minutě však zahrál rukou v pokutovém území Alba a Muniain z penalty definitivně převážil k radosti domácích fanoušků postup na stranu Bilbaa. Baskický celek si tak spravil chuť po nedávné finálové porážce v Superpoháru od Realu Madrid.

Do prodloužení dospěl i duel "Bílého baletu" s Elche. Real se proti patnáctému celku ligové tabulky nedokázal v základní hrací době prosadit, a po vyloučení Marcela ve 102. minutě se naopak trefil domácí Verdu.

Svěřenci trenéra Ancelottiho se však dokázali i v deseti hráčích zmobilizovat a poté, co v 108. minutě vyrovnal Isco, dokonal obrat o sedm minut později Hazard. Elche nakonec také dohrávalo zápas bez vyloučeného Milly, který dostal v nastaveném čase prodloužení druhou žlutou kartu.

Spolu s Realem a Bilbaem jsou dalšími čtvrtfinalisty Valencie, Betis Sevilla, Rayo Vallecano, Mallorca, Cádiz a San Sebastian.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články