Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jankto se činil. Ke gólu přidal asistenci a Sampdoria vyhrála, AC Milán drží vedení před Interem

Velmi povedené utkání prožil ve 13. kole italské ligy Jakub Jankto. Sampdorii totiž pomohl gólem a přihrávkou k vítězství 3:1 nad Crotone. Skóroval i Cristiano Ronaldo, který se dvěma brankami podepsal pod výhru Juventusu 4:0 v Parmě. První místo i nadále drží AC Milán po triumfu v Sassuolu 2:1, jenž ozdobil nejrychlejším gólem v historii soutěže Rafael Leao. O bod zpět je Inter po skalpu Spezie. Bergamo doma s AS Řím otočilo poločasový stav 0:1 a vyhrálo 4:1.

Jakub Jankto
zdroj: ČTK/AP

Jankto nejprve ve 26. minutě našel přesnou přihrávkou před brankou Mikkela Damsgaarda a o deset minut později se sám prosadil dorážkou na zadní tyči.

Nováček sice dokázal snížit, ale jistotu dal janovskému klubu předloňský nejlepší střelec Serie A Fabio Quagliarella. Sampdoria se výhrou posunula na desáté místo, Crotone zůstalo poslední.

Ronaldo se prosadil v prvním poločase hlavou a po změně stran přidal druhý zásah střelou na zadní tyč. Lídr tabulky střelců se stal teprve pátým hráčem v historii italské nejvyšší soutěže, který dal v jediném kalendářním roce 32 branek.

Leao dal při vítězství AC Milán rekordní gól už za šest sekund

Portugalský mladík Leao překonal dosavadní rekord, který držel Paolo Poggi gólem z osmé sekundy v zápase Piacenza - Fiorentina z roku 2001. 

Hned z úvodní rozehrávky Hakan Calhanoglu vysunul Leaa na hranici pokutového území a ten střelou doprostřed branky dal svůj třetí gól v ročníku. Calhanoglu mohl navýšit vedení hostů v 9. minutě, radost z přesného zásahu mu ale sebral videorozhodčí kvůli ofsajdu. Pojistku přinesla až branka Alexise Saelemaekerse z 26. minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Leao má rekord a AC Milán výhru

Inter se proti sestupem ohrožené Spezii dlouho trápil. Vedení mu zajistil v 51. minutě Ašraf Hakimi. Z pokutového kopu následně zvýšil Romelu Lukaku, který dal jedenáctý gól ve dvanácti ligových zápasech a je druhým nejlepším střelcem Serie A. Hosté v závěru nastaveného času už jen snížili. 

Bergamo prohrávalo od třetí minuty, kdy si našel přihrávku v pokutovém území Edin Džeko a dal svůj pátý gól v sezoně.

Obrat přišel po přestávce. V 59. minutě ho načal Duván Zapata a mezi 70. a 85. minutou ho domácí dokonali třemi brankami.

Verona remizovala 1:1 na hřišti Fiorentiny. Hellasu chyběl záložník Antonín Barák, neboť si odpykává třízápasový trest za červenou kartu v minulém kole.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:

Fiorentina - Verona 1:1 (19. Vlahovič z pen. - 8. Veloso z pen.), Sampdoria - Crotone 3:1 (26. Damsgaard, 36. Jankto, 65. Quagliarella - 45.+1 Simy z pen.), Parma - Juventus 0:4 (26. a 48. Ronaldo, 23. Kulusevski, 86. Morata), FC Turín - Boloňa 1:1 (69. Verdi - 78. Soriano), Benevento - FC Janov 2:0 (57. Insigne, 89. Sau z pen.), Cagliari - Udine 1:1 (27. Lykogiannis - 57. Lasagna), Inter - Spezia 2:1 (51. Hakimi, 71. Lukaku z pen. - 90.+4 Piccoli), Sassuolo - AC Milán 1:2 (89. Berardi - 1. Leao, 26. Saelemaekers), Bergamo - AS Řím 4:1 (59. Zapata, 70. Gosens, 72. Muriel, 85. Iličič - 3. Džeko).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články