Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jablonecký trenér Kotal: Možná budeme nuceni upravit herní styl

Praha - Ztratil dva klíčové hráče základní sestavy, ale kouč jabloneckých fotbalistů Václav Kotal odmítá, že by jeho tým v jarní části sezony bez útočníka Davida Lafaty a záložníka Jana Kovaříka měl s lehkým srdcem opouštět dobyté pozice na pohárových příčkách. Kotal se už odchodem opor nezabývá a věří síle mužstva, které má k dispozici. Kouč ale nevylučuje, že bez obávaného kanonýra Lafaty Severočeši budou nuceni částečně pozměnit svůj herní styl.

Tipsport liga: Liberec - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Zatímco o odchodu Lafaty do Sparty se mluvilo už od léta, Kovařík zmizel v pondělí do Plzně velmi nečekaně. Ani to prý Kotala nerozházelo. "To, že jsou Lafata s Kovaříkem pryč, už opravdu neřeším. Není mým zvykem zabývat se tím, co by, kdyby... Prostě se k nám už nevrátí a já myslím jen na to, jak si poradit bez nich," řekl Kotal po zápase v přípravném turnaji Tipsport liga, v němž jeho tým utrpěl první prohru a podlehl rivalskému Liberci 1:2. "Pořád je to jen příprava. Hlavně první poločas naznačil, že pořád máme sílu," uvedl Kotal.

Až liga ukáže

Sám přemýšlí hlavně nad tím, jak zacelit mezeru po Lafatovi, který v Jablonci za čtyři a půl sezony nasázel 78 branek a byl hlavní útočnou zbraní mužstva. Kotal připouští, že se Severočeši rychle musí přeorientovat a naučit se hrát bez střelce, který těžil z nátlakové hry a byl neomylný především v pokutovém území.

"Teď máme v týmu trochu jiné hráče, než byl Lafata. Tedy spíš rychlostní a brejkové typy, takže možná budeme nuceni trochu upravit náš herní styl. Ale teď je předčasné o tom mluvit, pořád jsme v přípravě a až liga ukáže, jak na tom jsme," poznamenal Kotal, který nyní ve tříčlenné ofenzivní sestavě zkouší i útočně laděné záložníky Ondřeje Vaňka, Jana Kopice či Anese Haurdiče. "Zkoušíme prostě víc variant a věříme, že do startu ligy najdeme optimální řešení," uvedl Kotal.

Ten už má v týmu ofenzivního univerzála Jana Pázlera z pražské Dukly, který sice ještě na Julisce měl zůstat na hostování do konce sezony, ale kvůli odchodu Lafaty jej Kotal přivítal už nyní.

Zacelí mezeru slovácký Kovář?

A jablonecký kouč doufá, že stejně dopadnou i jednání s talentovaným levákem Marianem Kovářem ze Slovácka. I on zřejmě na sever Čech zamíří už nyní. "Kovář se s Lafatou samozřejmě nedá srovnávat, ať se podíváme na jeho vstřelené góly, nebo zkušenosti. Ale dnes by jeho příchod mohl být dotažený. Kováře bychom chtěli mít v kádru co možná nejdříve. Je možné, že získáme ještě někoho, ale i kdyby to nevyšlo, tak máme stejně dost kvalitní tým," dodal Kotal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články