Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Splnil se mi sen, říká Lafata. Definitivně patří Spartě

Praha - Útočník David Lafata je definitivně hráčem Sparty. Jednatřicetiletý fotbalista dnes s pražským klubem podepsal smlouvu na 3,5 roku. Nejlepší střelec posledních dvou ligových ročníků přišel na Letnou z Jablonce za údajných 20 milionů korun.

Lafata v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Splnil se mi sen. Během včerejška jsem opravdu uvěřil, že to konečně vyjde," řekl Lafata, který kvůli novému angažmá musí oželet plánovaný start v nedělní Jizerské padesátce. Lafata za poslední čtyři sezony v české lize nasázel 65 branek a v tomto ročníku vede tabulku kanonýrů se 13 góly. Na Letnou měl namířeno už v letní pauze, tehdy mu ale jablonecký šéf Miroslav Pelta přestup neschválil. Společnou řeč Pelta, který je zároveň předsedou FAČR, se sparťanským protějškem Danielem Křetínským našel až ve čtvrtek.

David Lafata: "Být králem střelců je krásné, ale titul jsem ještě nikdy nezískal, takže to je pro mě teď hlavní motivace. Když nedám gól a vyhrajeme ligu, budu spokojený. Chtěl bych, aby pro mě Sparta byla novým impulzem. Hodně jsem o ten přestup stál, ale teď si uvědomuju i to, jak těžce se mi z Jablonce odchází. Věřím, že tady nastartuju novou etapu své kariéry."

Čtyřiadvacetinásobný reprezentant Lafata je pro Spartu druhou zimní posilou. V úterý Pražané, kterým po podzimu v lize patří třetí místo s tříbodovou ztrátou na vedoucí Plzeň, získali záložníka Lukáše Váchu z Liberce.

Vítězslav Lavička, trenér Sparty: "Vím, že transfer nebyl jednoduchý. Proto oceňuju, že se nakonec našla ochota a vůle jej zrealizovat. Za to patří dík lidem ve Spartě i v Jablonci. Je to signál, že chceme být ještě úspěšnější než na podzim. Příchodem Váchy a Lafaty jsme splnili vlastní přestupové priority." 

Ondřej Chovanec, Lafatův agent: "Když se na začátku prosince téma Davidova přestupu znovu otevřelo, měl jsem ze Sparty dojem, že teď ho chtějí opravdu všichni. A věřili jsme, že se to nakonec rychle dotáhne do úspěšného konce, což se také stalo." 

Ve sparťanském útoku čeká Lafatu velká konkurence. Kouč Vítězslav Lavička totiž může vybírat také mezi Léonardem Kweukem, Václavem Kadlecem a Bekimem Balajem. Na zkoušce je v klubu navíc bývalý hráč West Bromwiche Roman Bednář.

Je nám líto, video expirovalo.
Lafata definitivně hráčem Sparty
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články