Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Jablonec vyhrál přípravný halový turnaj, ve finále porazil Liberec

Liberec - Fotbalisté Jablonce ovládli halový turnaj v Liberci. V tamní Tipsport areně vyhráli všechny tři své zápasy, v rozhodujícím duelu o prvenství porazili rivala z Liberce 4:3. Třetí skončily Teplice a poslední druholigová Viktoria Žižkov.

Jablonec slaví prvenství na libereckém přípravném turnaji
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec prošel turnajem, který se hrál systémem každým s každým a jednotlivé zápasy trvaly 2x10 minut, bez jediného klopýtnutí. Druhý celek prvoligové tabulky nejprve porazil Žižkov a pak si s chutí zastřílel proti Teplicím, jimž uštědřil debakl 6:0. Týmu ze Stínadel se po úvodní výhře nad domácím Libercem přestalo dařit a po výprasku od Jablonce podlehl také Žižkovu. Viktoria přesto skončila poslední, v minitabulce vzájemných zápasů mezi třemi týmy s jednou výhrou měla nejhorší skóre.

Liberec po vysoké výhře nad Žižkovem 8:2 mohl pomýšlet na celkový triumf v turnaji, pokud by v posledním utkání proti sousednímu Jablonci zvítězil v normální hrací době. Slovan v zápase, který byl vrcholem turnaje, brzy vedl 2:0, Jablonec ale srovnal a v druhé půli po dalším inkasovaném gólu nakonec znovu otočil skóre. Baumit se mohl vedle triumfu v turnaji radovat i z individuálních ocenění; nejlepším hráčem turnaje se stal Filip Novák a střelcem Tomáš Jablonský.

"Škoda, že jsme kvůli našim chybám neudrželi dvoubrankové vedení. Náš gólman špatně rozehrál za stavu 2:0 a dostali jsme gól do prázdné brány. Jablonečtí se tím dostali do hry," řekl liberecký trenér Jaroslav Šilhavý. "Proti nám stál kvalitní soupeř a ani remíza nám nestačila k výhře v turnaji. Myslím, že to bylo důstojné finále. Asi bychom byli trochu silnější s kluky, kteří zde nebyli. Stříbrná medaile se ale taky počítá," dodal Šilhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Přípravný halový turnaj v Liberci ovládl Jablonec
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články