Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Juventus ztratil body i Ronalda, Barákův gól pomohl Veroně k bodu s AC Milán

Juventus znovu ztratil. Tentokrát fotbalisté "staré dámy" remizovali v italské lize s Laziem Řím 1:1. Obhájce titulu přišel o výhru v páté minutě nastavení, navíc se mu zranil střelec vedoucího gólu Cristiano Ronaldo. Vedoucímu AC Milán zachránil alespoň bod v nastaveném čase Ibrahimovic, který vyrovnal na 2:2. Skóre otevřel už v 6. minutě Antonín Barák z Verony. Čtyřzápasová šňůra bez porážky Sampdorie Janov skončila, když "blucerchiati" padli v Cagliari 0:2. Velmi dobrou formu má i nadále Sassuolo, které remizovalo s Udine 0:0 a udrželo neporazitelnost. Hráči AS Řím vyhráli díky hattricku Henrika Mchitarjana na hřišti FC Janov 3:1. Inter Milán remizoval v Bergamu 1:1 a Neapol zvítězila v Boloni 1:0. AS Řím je čtvrtý o skóre za Neapolí. 

Ronaldo nemůže být spokojený
zdroj: ČTK/AP/Andrew Medichini

Ronaldo se prosadil v 15. minutě utkání s Laziem, když do prázdné branky zblízka usměrnil ze vzduchu přihrávku Juana Cuadrada. Ronaldo skóroval i ve čtvrtém ligovém utkání v sezoně, do něhož nastoupil. V závěru prvního poločasu nastřelil tyč.

Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby vystřídal poté, co zblokoval střelu kotníkem a následně schytal úder kopačkou.  "Ronaldo je pro nás klíčový hráč, stejně jako jím byl i v ostatních týmech, za něž hrál. Měl problémy s kotníkem a musel vystřídat," řekl trenér Juventusu Andrea Pirlo pro streamovací službu DAZN.

Domácím zařídil bod střelou z otočky Felipe Caicedo. "Tituly vyhráváte tehdy, když se staráte o každičký detail. V posledních deseti vteřinách jsme nedrželi míč a Lazio srovnalo," prohlásil jednačtyřicetiletý Pirlo. "Stará dáma" v tomto ligovém ročníku stále neprohrála, připsala si však už čtvrtou remízu.

Stříleli Barák i Ibrahimovic

Pětadvacetiletý záložník Verony Barák otevřel na San Siru skóre v šesté minutě, kdy zblízka dorazil míč do sítě. Navázal tak na dvě trefy proti Beneventu z minulého kola. V 19. minutě usměrnil domácí obránce Davide Calabria balon do vlastní branky. O osm minut později vedoucí AC snížilo. Gól byl připsán rovněž jako vlastní Giangiacomu Magnanimu.

V 65. minutě nedal Ibrahimovic penaltu, v 90. minutě vyrovnal Calabria, jeho gól však kvůli ruce neplatil. Přesto Milán díky Ibrahimovicovi nakonec zachránil remízu a Serii A vede o dva body před Sassuolem. S osmi góly je Ibrahimovic nejlepším střelcem soutěže.

Mchitarjan se proti FC Janov poprvé prosadil v nastavení prvního poločasu. Po přestávce vyrovnal Marko Pjaca, ale arménský reprezentant dalšími dvěma góly zařídil Římanům plný bodový zisk. 

"Giallorossi" si poradili i bez útočníka Edina Džeka, který má koronavirus. "Mluvil jsem s ním a řekl mi, že musím skórovat. Potřebujeme ho. Doufáme, že se brzy vrátí," konstatoval pro DAZN Mchitarjan.

Atalanta prohrávala s Interem od 58. minuty, kdy se trefil Lautaro Martínez. Bod obstaral Bergamu v 79. minutě Alexej Mirančuk. "Měli jsme šance, abychom rozhodli. Možná nám chybí zabijácký instinkt, abychom si domů odvezli výsledky, které si zasloužíme. Místo toho inkasujeme vyrovnávací gól," uvedl pro Sky Sport Italia kouč milánského celku Antonio Conte.

Sampdoria padla v Cagliari

Sampdoria měla výrazně ztíženou situaci poté, co ve 40. minutě dostal Tommaso Augello červenou kartu. Hostující tým inkasoval v oslabení dvakrát po změně stran, trefili se Joao Pedro z pokutového kopu a Nahitan Nández.

Jankto skóroval v obou posledních ligových duelech, tentokrát ovšem vyšel naprázdno. Klub z Janova je po porážce na 10. místě o skóre před Cagliari.

Udine bodovalo teprve podruhé v ročníku a jeho obrana poprvé udržela čisté konto. V utkání s minimem nebezpečných situací před brankami se proti ní neprosadil ani jeden z nejlepších střelců soutěže Francesco Caputo, autor pěti gólů Sassuola.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:

Sassuolo - Udine 0:0Cagliari - Sampdoria Janov 2:0 (48. Joao Pedro z pen., 69. Nandéz), Benevento - Spezia 0:3 (65. a 70. Nzola, 29. Pobega), Parma - Fiorentina 0:0, Lazio Řím - Juventus Turín 1:1 (90.+5 Caicedo - 15. Ronaldo), Bergamo - Inter Milán 1:1 (79. Mirančuk - 58. Martínez), FC Janov - AS Řím 1:3 (50. Pjaca - 45.+2, 66. a 85. Mchitarjan), FC Turín - Crotone 0:0Boloňa - Neapol 0:1 (23. Osimhen), AC Milán - Hellas Verona 2:2 (27. vlastní Magnani, 90.+3 Ibrahimovic - 6. Barák, 19. vlastní Calabria).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články