Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Inter nasázel Spezii tři góly a má druhou výhru. Juventus remizoval se Sampdorií

Fotbalisté Interu Milán ve druhém kole italské ligy porazili Spezii 3:0 a mají další výhru. Vítězný gól padl po spolupráci Lautara Martíneze a Romela Lukaka. Sassuolo gólem Domenica Berardiho porazilo nováčka z Lecce 1:0, stejným výsledkem udolal i AS Řím Cremonu. Turín bez zraněného Davida Zimy remizoval 0:0 s Laziem, stejně jako Juventus na hřišti Sampdorie Janov.

Hakan Calhanoglu (vlevo) a Lautaro Martinez slaví gól Interu do sítě Spezie
zdroj: ČTK/AP/Luca Bruno

Vicemistr Inter se ujal vedení ve 35. minutě, když Lukaku hlavičkou sklepl míč na Martíneze, který z hranice vápna trefil míč z voleje přesně do dolního rohu branky. Belgický útočník se pak mohl prosadit sám, ale před koncem poločasu hlavičkoval pouze do břevna.

V druhém dějství pokračovala dominance domácích, kteří soupeři odskočili gólem Calhanoglua, jenž se dostal k odraženému míči a na jeho střelu na přední tyč gólman nedosáhl. Další branku vstřelil Correa po přihrávce Džeka. Hosté na na branku nevystřelili.

Sassuolo nemělo dobrý vstup do sezony, po vypadnutí z Italského poháru s druholigovou Modenou nezvládlo ani úvodní ligový duel s Juventusem, ve kterém prohrálo 0:3.

První body získalo proti nováčkovi z Lecce díky Berardimu, jenž se ranou z voleje stal teprve druhým italským fotbalistou, kterému se podařilo skórovat ve všech posledních deseti sezonách Serie A. Daniel Samek hostům chyběl kvůli zranění.

Poprvé od roku 1971 neskončil v úvodním kole italské ligy žádný zápas nerozhodně. V druhém kole se zrodily rovnou dvě bezbrankové remízy.

Turín bez zraněného Zimy uhlídal ofenzivní hvězdy Lazia Řím. Udine sice se Salernitanou hrálo celý druhý poločas v deseti, přesto diváci branku neviděli.

Fotbalisté Neapole zvítězili doma nad nováčkem Monzou 4:0 a vedou neúplnou tabulku. Za domácí se dvakrát trefil gruzínský reprezentant Chviča Kvaracchelia.

Úvodní branku utkání vstřelil v 35. minutě Kvaracchelia "angličanem" ze střední vzdálenosti do pravého horního rohu. Vedení Neapole navýšil tvrdou ranou mezi nohy brankáře hostí v druhé minutě nastavení Osimhen.

Na 3:0 zvýšil v 62. minutě svým druhým gólem v utkání Kvaracchelia, když zasekávačkou oklamal obránce Monzy a levou nohou prostřelil brankáře Di Gregoria na zadní tyč. V třetí minutě nastavení završil brankové konto zápasu Kim Min-če hlavičkou z rohu.

Zatímco Neapol je po dvou kolech stoprocentní a pyšní se skóre 9:2, Monza prohrála oba úvodní ligové zápasy a se skóre 1:6 je poslední.

Souběžně hrané utkání mezi Empoli a Fiorentinou skončilo bez branek. V 67. minutě byl za zmaření zjevné brankové možnosti vyloučen domácí Luperto. 

Fotbalisté AC Milán remizovali v Bergamu 1:1. Úřadující mistr AC Milán prohrával v Bergamu od 29. minuty po tečované střele Malinovského z hranice vápna. Za "rossoneri" vyrovnal v 68. minutě alžírský reprezentant Binnásir.

AS Řím vyhrál i druhý zápas nové sezony 1:0. Vítězství nad nováčkem z Cremony zařídil týmu trenéra Josého Mourinha bývalý anglický reprezentant Chris Smalling.

Dvaatřicetiletý stoper vstřelil jediný gól utkání v 65. minutě hlavičkou po rohu prakticky bez výskoku z malého vápna.

Trefu oslavil s dresem vážně zraněného spoluhráče Georginia Wijnalduma, jenž si v neděli na tréninku zlomil holeň a může chybět až tři měsíce.

Římané, kteří v prvním kole porazili 1:0 Salernitanu, se díky druhé výhře bodově dotáhli na stoprocentní Neapol a Inter. Mohl se k nim připojit i Juventus, nedokázal však skórovat na hřišti Sampdorie.

Hostům se podařilo v 65. minutě dopravit míč do sítě díky Adrienu Rabiotovi, gól ale nebyl po přezkoumání u videa uznán kvůli ofsajdu přihrávajícího Dušana Vlahoviče. Turínský tým hned v 2. kole ztratil první body v sezoně.

Italská fotbalová liga - 2. kolo:

FC Turín - Lazio 0:0, Udine - Salernitana 0:0, Inter - Spezia 3:0 (35. Martínez, 52. Calhanoglu, 82. Correa), Sassuolo - Lecce 1:0 (40. Berardi), Empoli - Fiorentina 0:0, Neapol - Monza 4:0 (35. a 62. Kvaracchelia, 45.+2 Osimhen, 90.+3 Kim Min-če), Bergamo - AC Milán 1:1 (29. Malinovskyj - 68. Binnásir), Boloňa - Verona 1:1 (21. Arnautovic - 43. Henry), AS Řím - Cremona 1:0 (65. Smalling), Sampdoria - Juventus 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články