Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vlahovič sestřelil Sassuolo, AC Milán vykročil za obhajobou skalpem Udine

První utkání favoritů, první vítězství. Juventus si doma poradil 3:0 se Sassuolem. Dva góly vstřelil srbský kanonýr Dušan Vlahovič. Fotbalisté AC Milán pak zdolali v úvodním kole italské nejvyšší soutěže Udine 4:2. Také dvěma góly se blýskl útočník Ante Rebič. Roli favorita ustál i městský rival Inter, ale v Lecce se pořádně nadřel. Výhru 2:1 zařídil až v páté minutě nastaveného času obránce Denzel Dumfries. Verona podlehla na svém hřišti 2:5 Neapoli a reprezentační záložník Antonín Barák se dostal na hřiště v druhém poločase.

Ángel Di María slaví trefu s Dušanem Vlahovičem
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Alessandro Di Marco

Juventus vedl od 26. minuty, kdy se v soutěžním debutu za klub trefila letní posila Di María. Další zásah přidal na konci první půle Vlahovič z penalty a druhý nejlepší střelec minulého ročníku Serie A uzavřel skóre v 51. minutě po Di Maríově přihrávce. "Stará dáma" zdolala Sassuolo potřetí v řadě.

AC Milán už od 2. minuty musel dotahovat. Hosté totiž zužitkovali hned první roh zápasu, z kterého se hlavou prosadil Becao. Obrátit skóre se ale úřadujícím mistrům podařilo ještě v první čtvrthodině - nejdřív se z penalty prosadil Hernández, z voleje pak přesně mířil Rebič. Hráči Udine však v úplném závěru prvního dějství skóre srovnali, když si Masina naběhl na centr a hlavou skóroval.

"Rossoneri" získali vedení zpět na svou stranu hned v první minutě druhého poločasu, Španěl Díaz stál na správném místě a po centru dorazil míč z bezprostřední blízkosti do sítě. Pojistku přidal v 68. minutě svým druhým gólem v zápase Rebič. Na San Siru se přitom před sobotním zápasem neprosadil 482 dní.

Lukaku se okamžitě prosadil

V dresu Interu nastoupil po roce Romelu Lukaku, který je v italském týmu na hostování z Chelsea. Na své dvě úspěšné sezony v dresu milánského klubu dal belgický útočník vzpomenout hned v úvodu zápasu, neboť už ve 2. minutě po sklepnutí od Darmiana skóroval hlavou.

I ve druhém poločase padl gól záhy, tentokrát však v podání domácích. Ceesay si narazil s Di Francescem a přesně se trefil k zadní tyčce. Hosté si vypracovali velký počet šancí, nejdříve hlavičkoval Dumfries do tyče, v 78. minutě pak nebyl uznán gól Lukakua kvůli předcházejícímu faulu na brankáře domácích. Z výhry se Inter ale nakonec stejně radoval, Martínez prodloužil hlavičkou centr z rohu a Dumfries v poslední nastavené minutě zápasu břichem dopravil míč za brankovou čáru.

Barák střídal a Verona schytala výprask

Veronu poslal proti Neapoli do vedení po půlhodině Lasagna, pak se ale znovu projevily problémy v defenzivě, které Hellas v úvodu sezony pod vedením nového kouče Cioffiho má. Už do poločasu skóre otočili Kvaracchelija s Osimhenem. Po pauze sice ještě jednou srovnal Henry, trefy Zieliňského, Lobotky a Politana ale rozhodly o vysokém vítězství třetího týmu minulé sezony. Barák v 67. minutě vystřídal Kamerunce Martina Honglu.

Neapol i Verona zaznamenaly rekordní výsledek v úvodním ligovém duelu sezony. Vítězný celek ještě nikdy v prvním kole nenastřílel pět branek, Hellas si připsal negativní rekord v počtu inkasovaných.

Fiorentině přinesla výhru chyba brankáře

Fotbalisté Lazia Řím vstoupili do nové sezony vítězně. O domácí výhře 2:1 nad Boloňou rozhodl v 79. minutě kanonýr Ciro Immobile.

Už v 6. minutě zápasu byl vyloučen za hru rukou domácí Maximiano. Početní výhody dokázali hosté z Boloni využít až proměněnou penaltou Arnautovice v 38. minutě. Ve čtvrté minutě nastavení prvního poločasu se však počet hráčů na hřišti znovu vyrovnal, poté co dostal druhou žlutou kartu hostující Soumaoro.

Stíhací jízdu Lazia nastartoval v 68. minutě hostující De Silvestri, jenž si srazil vyražený centr do vlastní sítě, a obrat dokonal 11 minut před koncem řádné hrací doby po hezké kombinaci domácí střelec Immobile.

V zápase Fiorentina - Cremona rozhodl o výhře 3:2 pro domácí v páté minutě nastavení gólman hostů Radu, který s míčem po centru Mandragory spadl za brankovou čáru. Ve zbylém utkání prvního kola Serie A porazila domácí Spezia Empoli 1:0 gólem Nzoly v 36. minutě.

AS Řím pod vedením Josého Mourinha vstoupil do ligy výhrou 1:0 na hřišti Salernitany. Jedinou branku úřadujících vítězů Evropské konferenční ligy vstřelil v 33. minutě tečovanou střelou zpoza vápna Bryan Cristante. Premiérovou ligovou branku AS v sezoně tak už počtvrté za sebou vstřelil záložník.

Italská fotbalová liga - 1. kolo:

AC Milán - Udine 4:2 (15. a 68. Rebič, 11. Hernández z pen., 46. Díaz - 2. Rodrigo Becao, 45.+3 Masina), Sampdoria Janov - Bergamo 0:2 (26. Tolói, 90.+5 Lookman), Lecce - Inter Milán 1:2 (48. Ceesay - 2. Lukaku, 90.+5 Dumfries), Monza - FC Turín 1:2 (90.+4 Dany Mota - 43. Mirančuk, 66. Sanabria), Fiorentina - Cremona 3:2 (16. Bonaventura, 34. Jovič, 90+5. Mandragora - 19. Okereke, 68. Bianchetti), Lazio Řím - Boloňa 2:1 (68. vlastní De Silvestri, 79. Immobile - 38. Arnautovic z pen.), Salernitana - AS Řím 0:1 (33. Cristante), Spezia - Empoli 1:0 (36. Nzola), Hellas Verona - Neapol 2:5 (29. Lasagna, 48. Henry - 37. Kvaracchelija, 45.+3 Osimhen, 55. Zieliňski, 65. Lobotka, 79. Politano), Juventus Turín - Sassuolo 3:0 (43. z pen. a 51. Vlahovič, 26. Di María).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články