Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hrdina ze Smetanovy Lhoty. Příběh Jana Kollera zachycuje nový dokument

Ze Smetanovy Lhoty až mezi světové hvězdy. Příběh nejlepšího střelce v historii českého a československého fotbalu Jana Kollera dostal filmovou podobu. Dvouhodinový dokument Petra Větrovského se bude promítat v kinech na velkém plátně.

Je nám líto, video expirovalo.
Příběh Jana Kollera jde do kin

"Rodiče těch soupeřů na mě pořvávali jak na fotbale, že jsem prostě kopyto neohrabaný," vzpomíná Jan Koller. Dokumentární snímek zachycuje, jak se ze skromného amatéra stal obávaný kanonýr.

"Vlastně jsem rád, že jsem se dostal na místa, kde jsem dlouho nebyl. A takhle jsem si mohl alespoň zavzpomínat," dodává bývalá reprezentační opora. O kariéře více než dvoumetrového útočníka se rozpovídali nejen spoluhráči z Dortmundu nebo Anderlechtu, ale i reprezentační kolegové.

V dokumentu se objeví například Pavel Nedvěd nebo Tomáš Rosický."Pavel Nedvěd kvůli tomu přiletěl z Itálie, v Dortmundu na něj čekala většina bývalých spoluhráčů nastoupená. Těšili se na něj," říká režisér snímku Petr Větrovský.

Filmaři natáčeli v šesti evropských zemích a všude se setkali s velkým obdivem historicky nejlepšího střelce české reprezentace. Po premiéře v tuzemských kinech 11. srpna se na snímek mohou těšit i diváci v Německu, Belgii a na Slovensku.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články