Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hrál třetí ligu a Sevillu znal z playstationu, teď proti ní Kotouč nastoupil

Zatím odehrál třiatřicet minut v lize a teď celý zápas v Seville proti pětinásobnému vítězi Evropské ligy. Pro jednadvacetiletého olomouckého stopera Jana Kotouče z juniorky Sigmy, která hraje třetí ligu, to byl křest ohněm. "Ještě před týdnem by mě ani nenapadlo, že bych do tohoto utkání mohl nastoupit. Vždyť ještě v úterý jsem hrál za juniorku," řekl fotbalista, který nezklamal.

Jan Kotouč, André Silva a Martin Sladký
zdroj: ČTK/SK Sigma Olomouc autor: Petr Pelíšek

"Řekli jsme si, že jestli má Honza Kotouč ukázat, zda na to má, tak tohle je ideální zápas. Myslím, že se s tím popasoval dobře," prohlásil trenér Jílek.  

V této sezoně ještě Kotouč za první tým nenastoupil a byl až čtvrtý stoper v pořadí za Václavem Jemelkou, Janem Štěrbou a Romanem Polomem. Jemelka se ale zranil a Štěrbu trenér nechal sedět na lavičce.  

"Trenér se mnou mluvil v pondělí, ale že nastoupím od začátku, jsem se dozvěděl až ve středu. Byla trochu tréma a nemohl jsem spát. Před zápasem jsem měl obavy, ale jak jsem nastoupil, tak mě to nabudilo," uvedl Kotouč.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sevilla - Sigma Olomouc

"Trenér mě zkusil, byla to taková zkouška ohněm. Snad si o mě trenér udělal dobrý obraz, že se nebojím hrát. A uvidíme, jak dál. Určitě bych si rád udržel místo v lize," připustil Kotouč.

O Seville měl dobrý přehled, protože během léta se s ní seznamoval na videohrách. "Před měsícem na soustředění jsme s klukama hráli na playstationu a já hrál právě za Sevillu, kterou jsem si nalosoval. A dnes jsem byl s nimi na hřišti. Je to splněný sen," usmíval se Kotouč, který si z utkání odnesl na památku i dres největší hvězdy domácích Évera Banegy.

Sevilla před týdnem v Olomouci se štěstím vyhrála těsně 1:0, v odvetě ale nedala Sigmě šanci a s přehledem si došla pro postup. "Ale nemáme se za co stydět. Pro nás všechny to byla obrovská zkušenost. Pro mě to byl velký skok a škola, ale jsem za to rád. Je to motivace do budoucna. Když vidíme tyhle hráče, tak víme, že máme stále na čem pracovat," dodal Kotouč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články