Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hráči United otočili manchesterské derby, Arsenal vede už o osm bodů, gólmana napadl fanoušek

Fotbalisté Arsenalu vyhráli na hřišti Tottenhamu 2:0 a anglickou ligu vedou o osm bodů před obhájcem titulu Manchesterem City, který prohrál derby s United 1:2. V dalším londýnském derby Chelsea porazila Crystal Palace 1:0 a v lize naplno bodovala po třech zápasech. Stejným poměrem zvítězil v duelu 20. kola nad nováčkem z Fulhamu i Newcastle a posunul se na třetí místo před Manchester United.Velkým derby v Manchesteru začal sobotní program 20. kola Premier League. Čeští reprezentanti Vladimír Coufal s Tomášem Součkem nezabránili porážce West Hamu 0:1 na hřišti Wolverhamptonu. Po třech zápasech se z výhry může radovat Chelsea, gólem Havertze přetlačila Crystal Palace.

Marcus Rashford dává vítězný gól United v zápase s City
zdroj: ČTK / AP autor: Dave Thompson

Arsenal vstřelil oba góly na stadionu svého rivala v prvním poločase. Ve 14. minutě si gólman Tottenhamu Lloris srazil Sakův centr za záda. Mistr světa s Francií z roku 2018 si ve svém 354. startu v Premier League připsal premiérovou vlastní branku. Následně ho přízemní střelou zpoza vápna k tyči překonal Ödegaard. "Kanonýři" neprohráli 12. kolo po sobě.

Po závěrečném hvizdu domácí fanoušek napadl gólmana Arsenalu Aarona Ramsdalea. Podle britských médií jej ve chvíli, kdy si šel za branku pro lahev s pitím, přes reklamní panel kopl do zad. "Je to ostuda, vždyť je to konec konců jen fotbal. Nestalo se nic dramatického, ale zanechalo to pachuť," řekl Ramsdale.

Chelsea vyhrála teprve druhý z posledních devíti soutěžních duelů, Crystal Palace ale zdolala v Premier League pojedenácté v řadě. V 64. minutě o tom rozhodl hlavou Havertz. "Blues" zůstali desátí. Crystal Palace prohrál čtvrté z posledních pěti kol.

Fulham mohl jít v Newcastlu do vedení v 69. minutě. Bývalý útočník domácího celku Mitrovič sice penaltu proměnil, ale při její exekuci uklouzl, míče se dotknul dvakrát, a gól proto nemohl platit. Utkání směřovalo k remíze, v 89. minutě ale skóroval Isak.

"Straky" neprohrály už 14 kol a s 11 čistými konty a stejným počtem inkasovaných branek jsou na tom nejlépe z celé soutěže. Fulham nenavázal na poslední čtyři ligové výhry.

První manchesterské derby v sezoně přineslo v říjnu divoký výsledek 6:3 ve prospěch City, ale dlouho dominovaly obrany. Až po hodině hry se po De Bruyneho centru prosadil hlavou Grealish, jenž byl v tu chvíli na hřišti pouze tři minuty.

United se vrátili do hry po kontroverzní vyrovnávací brance. Rashford v jasně ofsajdové pozici pokračoval k pohybu za míčem a chystal se zakončit z hranice vápna, v poslední chvíli ale ustoupil Fernandesovi a ten se trefil přesně k tyči. Sudí Attwell nejprve ve spolupráci s asistentem odpískal ofsajd, na radu videorozhodčího ale nakonec branku uznal.

Obrat dokonal vzápětí Rashford, který se prosadil posedmé za sebou. V dresu United se podobný kousek povedl naposledy před 15 lety Cristianu Ronaldovi. Na domácím hřišti skóroval anglický útočník dokonce v devátém soutěžním utkání po sobě a vyrovnal klubový rekord Dennise Violleta z roku 1959.

"Rudí ďáblové" ovládli derby po třech porážkách, navíc natáhli vítěznou sérii na devět soutěžních utkání. Trenér Guardiola neuspěl ve svém 500. ligovém utkání v roli hlavního kouče. "Citizens" nadále ztrácejí na vedoucí Arsenal pět bodů, "Kanonýři" mají k dobru nedělní severolondýnské derby na hřišti Tottenhamu.

Utkání Wolverhampton – West Ham rozhodl jedinou trefou krátce po změně stran záložník Podence. "Kladiváři", kteří dohrávali od 60. minuty už bez vystřídaného Součka, se na odpověď nezmohli a na ligovou výhru čekají od konce října. West Ham získal z posledních sedmi zápasů jediný bod a propadl se do sestupového pásma, "Vlci" se posunuli na 16. místo.

Druhou porážku za sebou utrpěl Liverpool, tentokrát podlehl 0:3 Brightonu. Dvakrát se prosadil March, pojistku přidal v závěru Welbeck. Brighton přeskočil v tabulce dnešního soupeře a je sedmý.

Southampton vyhrál v souboji dvou posledních týmů soutěže 2:1 na hřišti Evertonu, triumf zařídil dvěma brankami kapitán Ward-Prowse. "Karamelky" prohrály doma čtyři ligové duely v řadě poprvé od roku 1958.

Anglická fotbalová liga – 20. kolo:

Manchester United - Manchester City 2:1 (78. Fernandes, 82. Rashford - 60. Grealish), Brighton - Liverpool 3:0 (47. a 53. March, 82. Welbeck), Everton - Southampton 1:2 (39. Onana - 46. a 78. Ward-Prowse), Nottingham - Leicester 2:0 (56. a 85. Johnson), Wolverhampton - West Ham United 1:0 (48. Podence), Brentford - Bournemouth 2:0 (39. Toney z pen., 75. Jensen), Chelsea - Crystal Palace 1:0 (64. Havertz), Newcastle - Fulham 1:0 (89. Isak), Tottenham - Arsenal 0:2 (14. vlastní Lloris, 36. Ödegaard)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články