Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chelsea zažila další zmar. Padla s Fulhamem a Félix byl při debutu vyloučen

Tohle londýnské derby většinou Chelsea zvládala, teď padla. The Blues v anglické lize prohráli 1:2 na hřišti Fulhamu a připsali si pátou porážku v posledních sedmi kolech. Hosté hráli od 58. minuty bez Joaa Félixe, který byl při debutu vyloučen.

Willian po trefě do sítě jeho bývalého klubu Chelsea
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: Salvio Calabrese

Fulham poslal do vedení ve 23. minutě Willian, který v minulosti strávil sedm let v Chelsea a získal s ní dva tituly. Krátce po přestávce vyrovnal Kalidou Koulibaly, ale radost hostujícímu celku příliš dlouho nevydržela.

Třiadvacetiletý Félix za stavu 1:1 ostrým skluzem zasáhl Kennyho Teteho a v 58. minutě dostal rovnou červenou kartu. Domácí přesilovku využili. Výkon portugalského útočníka, jenž přišel na hostování z Atlética Madrid, se kouči Grahamu Potterovi jinak hodně líbil.

"Byl to zákrok zepředu, nebyl v tom žádný špatný úmysl, ale rozumím tomu, proč dostal červenou. Je to pro nás další rána, momentálně dostáváme jednu za druhou," řekl Potter. "Félix byl opravdu dobrý, v utkání ukázal, co v něm je. Takže pro nás je to dvojnásobné zklamání," uvedl kouč desátého týmu tabulky Premier League.

Domácí využili početní výhodu v 73. minutě, kdy se prosadil Carlos Vinícius. Fulham si v tabulce polepšil na šesté místo se ztrátou dvou bodů na pohárové příčky. Chelsea, která v posledních devíti kolech získala jen šest bodů, je desátá.

Potter chápe velkou nespokojenost fanoušků Chelsea. "Není to snadné. Oni trpí, my trpíme. Soucítím s nimi a myslím, že je důležité, abychom drželi spolu a snažili se dostat z tohoto těžkého období," dodal bývalý trenér Brightonu, který má po zranění záložníka Denise Zakarii na marodce už 11 hráčů.

Anglická fotbalová liga – 7. kolo:

Fulham - Chelsea 2:1 (23. Willian, 73. Carlos Vinícius - 47. Koulibaly).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články